Вхід | Реєстрація

Квартиру відкрили, газ виключили, бабусю врятували

«Старість – не радість» – ця всім відома приказка «ожила» у мешканки квартири двоповерхового будинку, на пл. 50 років Жовтня, 4, у Гадячі. Старенька власниця помешкання пішла у двір знімати суху білизну, а повернувшись назад, побачила, що двері зачинилися на замок. Бабуся, зрозумівши, що потрапила у справжню халепу, почала стукати до сусідів. Дякувати Богу, ті були вдома. Одна із сусідок викликала на підмогу МНСників. Ускладнював ситуацію той факт, що квартира знаходилася на другому поверсі. «Ми б і самі справилися, - каже одна із сусідок, - та у нашому будинку проживають лише пенсіонери. То вже подзвонили рятувальникам. Бабусі, по-моєму, вже 98 чи 99 років. Живе сама і господарює сама. Оце пішла знімати білизну, а двері зачинилися. Мабуть, протягом «захлопнуло», бо ж балконні двері відчинені, і вікно на кухні теж».
Двері у квартиру закрив протяг. Старенька чекала на рятувальників біля квартириНе застосовуючи спецобладнання та спецтехніку, оцінивши ситуацію, начальник Гадяцького РВ ГУМНС України Василь Губський, швидко (близько 2-3 хвилин) і вправно пересуваючись по парапету будинку, добрався до потрібного балкону, заліз у квартиру і відчинив помешкання. У відкриті двері він повідомив бабусі, що крім неприємності з зачиненими дверима у квартирі ще потух газ, і приміщення наповнилося їдким смородом, тож потрібно трохи зачекати у під’їзді. Щаслива пенсіонерка крізь сльози дякувала за допомогу. Своїми тонкими і сухими руками вона потиснула тверду чоловічу руку рятувальника і побажала здоров’я, благополуччя і багато років життя. «Найкраща нагорода – це вдячні люди, - говорить головний пожежник району. - У цьому випадку все закінчилося благополучно, дякуючи сусідам. Не будемо фантазувати на тему «а якби...». Часто нам доводиться допомагати людям, рятувати їх через побутові халепи. Ключі забули чи загубили, пішли у магазин на п’ять хвилин, затримались дві години, а на плиті залишають супи-чаї і т. п. Ось і виходить, що всі негаразди – від людської неуважності та безвідповідальності. Вже вкотре звертаюся, будьте обережними і не наражайте на небезпеку ні себе, ні своїх рідних чи сусідів».

Автор: Альона Глік, www.bazarmedia.info


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
29 червня 2010, 13:58 | Гадяч | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації