- Slavko
10 травня, 22:14
На тему: Дорошенко і Метелик - Slavko
3 травня, 14:38
На тему: Третій Великдень - ludmila65
30 березня, 10:12
На тему: Кобеляцька міська рада: потрібно міняти будівлю - toksik
30 березня, 04:26
На тему: Придніпрянські луки: висловилися всі, шукають «крайнього» - Ltava
21 березня, 07:54
На тему: До 1 квітня луки поряд із Оріллю не розорюватимуть
Як вівсянка впливає на здоров’я
Одним з найбільш популярних варіантів сніданку є вівсянка. Ця крупа, як кажуть експерти, може впливати як на весь організм, так і на його окремі частини, допомагаючи знизити ризик деяких захворювань.
Хвороби серця. Бета-глюкан є основним компонентом розчинної клітковини в вівсі, і він знижує рівень «поганого» холестерину, не впливаючи на рівень «хорошого» холестерину, кажуть дослідження. Антиоксиданти, що містяться у вівсі (авенантраміди і фенольні кислоти), поряд з вітаміном С запобігають окисленню ліпопротеїнів низької щільності, яке також може викликати серцеві захворювання.
Цукровий діабет. Овес має низький глікемічний індекс, а високий вміст клітковини допомагає регулювати рівень цукру в крові, заявляють вчені. Крім того, овес, багатий клітковиною, перетравлюється повільно. Продукти, які швидко перетравлюються, можуть викликати різкі скачки цукру в крові.
Рак. Дослідження, у яких взяли участь понад 800 тисяч чоловік, показали, що регулярне вживання вівсяної каші може знизити ризик смерті від раку на 20%. Споживання клітковини також може знизити ризик розвитку раку кишечника.
Гіпертонія. Вчені з’ясували, що споживання вівса знижує систолічний артеріальний тиск на 7,5 показника, а діастолічний артеріальний тиск — на 5,5. Це не просто знижує кров’яний тиск, а й зменшує ризик серцевих захворювань на 22%.