Вхід | Реєстрація

Продукти, що провокують гіпертонію

Майже 1,3 мільярда людей у світі страждають від підвищеного тиску чи гіпертонії. Такі дані пропонує Всесвітня організація охорони здоров’я.
Збільшувати ризик гіпертонії можуть генетичні особливості, але найчастіше причиною є спосіб життя. Компанія Omron Healthcare зазначає, що оброблені харчові продукти є головною причиною підвищеного тиску.

«Всі ми знаємо, що цукор спричиняє ожиріння, але він також впливає на тиск. Це порушує метаболізм, змушуючи тіло виробляти занадто багато інсуліну та лептину, зменшуючи виведення натрію та води нирками. Це призводить до звуження кровоносних судин», — наголошують фахівці компанії.

При цьому деякі продукти харчування та напої, які здаються здоровими, можуть призводити до підвищеного ризику гіпертонії. Серед них експерти виділяють:

  • фруктові соки;
  • спортивні напої;
  • протеїнові батончики.

Усі три продукти можуть містити надмірну кількість доданого цукру, що провокує підвищення тиску.

4 грудня 2021 | Категорія: Ваше здоров'я

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації