Вхід | Реєстрація

Свято Гончаревого дитинства в селі Суха

Свято Гончаревого дитинства в селі Суха
Цієї неділі, в день одного з найвеличніших свят  — Трійці, у селі Суха відбулось обласне свято «Зелене свято Гончаревого дитинства». Воно проводиться вже шостий рік поспіль.
З самого ранку домузею-садиби почали з’їжджатися гості з багатьох міст України. Хоча, як зазначили присутні, їх було значно менше, ніж зазвичай. До початку свята з’їхалися і майстри народних ремесел. Вони організували міні-ярмарок. На ньому були роботи з петриківського розпису, вишивки, картини з соломи, піску, вироби з плетеної соломи та обереги. Дехто хотів сфоторгафувати, а дехто — дізнатись техніку виконання. Майстри із задаволенням ділились своїми секретами. Найбільше уваги привернула до себе майстриня із виготовлення оберегів. Вона розповідала всім цікаві історії про значення кожного з них. Це не залишало байдужим нікого, хто знаходився поруч, особливо дівчат, які масово скуповували обереги.
Цікавим є і той факт, що більшість гостей були одягнені в костюми з українськими мотивами. Чи то сорочка, чи то пояс, чи то просто стрічка, вплетена у волосся. Неподалік від музею була імпровізована сцена, на фоні якої був прикріплений великий портрет Олеся Гончара.
Коли вийшла перша виконавиця, розпочався дощ. Тоді ведучий вийшов із парасолькою, щоб затулити дівчинку від нього.  Уже є традицією і невід’ємною складовою свята приїзд ректора Полтавського педагогічного університету Миколи Степаненка та голови Дніпропетровської обласної спілки письменників України Лесі Степовички. Вони привітали всіх зі святом та поділилися своїми емоціями та враженнями. Також приїхали привітати всіх і духовий оркестр Кременчуцького педагогічного училища імені Антона Макаренка.
Уже шостий рік поспіль проводиться обласний та районний літературний конкурс «Собори душ своїх бережіть» і традиційний районний конкурс юних художників на тему «Світлі образи в оповіданнях Олеся Гончара». Переможців районного літературного конкурсу представила директор музею Тетяна Бондаревська. Також було нагороджено і юних художників. Дощова погода не зіпсувала настрій гостям свята, під час якого всі веселились, танцювали, співали та ділились враженнями.

Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 червня 2011, 17:20 | Кобеляки | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації