Вхід | Реєстрація

Хаос у Біликах

Минулого тижня в зв’язку з ремонтними роботами, у Біликах був закритий проїзд через залізничний переїзд, що створило надзвичайну ситуацію у селищі. Навіть автомобіль швидкої допомоги не міг доїхати до місця призначення. Ситуацію коментують заступник голови райради Микола Жук та заступник голови райдержадміністрації Михайло Лещук.
У минулому номері «ЕХО» було надруковано оголошення: «В зв’язку з виконанням робіт по ремонту настилу на залізничному переїзді 189 км. ст. Ліщинівка в період з 8 години 7 грудня до 17 години 9 грудня рух автотранспорту буде здійснюватися в об’їзд через с. Бутенки.» Підписано начальником Кременчуцької дистанції колії Південної залізниці. Однак дане оголошення не забезпечило уникнення надзвичайної ситуації, яка все-таки виникла в Біликах.
— Сьомого грудня я їхав додому, — згадує заступник голови районної ради Микола Жук.— Забув про те, що були об’яви про закриття переїзду. Під’їхав і побачив, що стоїть кран, а на залізничних коліях працюють близько тридцяти осіб. Все це зрозуміло, однак я хочу звернути увагу на те, що голова Білицької селищної ради Юрій Латиш не провів роботу перед закриттям переїзду з усіма відповідними службами. Як результат — навіть автомобіль швидкої довелось тягти двома тракторами, оскільки на іншій стороні переїзду допомоги чекала жінка у тяжкому стані. До магазинів не було як завести хліб… На об’їзній дорозі утворилась «пробка». Десять автомобілів знесло до берега річки. В селищі виник хаос. Саме тоді, голова фермерського господарства «Громада» Сергій Жук за власний кошт створив альтернативний проїзд. Завдяки йому під мостом на об’їзній дорозі розтягнули «завал» автомобілів, розгорнули територію бульдозером, засипали ями і лише потім транспорт зміг вільно проїжджати.
— Селищна рада дистанційно відмежувалась від проблеми, — узагальнює заступник голови райдержадміністрації Михайло Лещук. — Є виконавча влада і виконавчі комітети, які просто «проспали» проблематику громад і не забезпечили вирішення цього питання. Депутат райради Сергій Жук вивчив проблему заторів, вирішив її і організував об’їзд.
Зв’язатись із представниками Білицької селищної ради журналістам не вдалося. При бажанні вони мають можливість прокоментувати ситуацію в наступному номері тижневика.

Автор: Любов ОНИЩЕНКО, ЕХО з регіону


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 грудня 2009, 12:22 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації