Вхід | Реєстрація

У «Водоканалі» збираються порахувати всі люки

У «Водоканалі» збираються порахувати всі люки

Зараз у Кобеляках продовжується процес установлення нових люків на шахтах водопровідних колодязів.

Проблема відкритих, а від цього дуже небезпечних для людей, водопровідних колодязів є актуальною для всієї України. Як відомо, старі чавунні люки, які з радянських часів закривали отвори в землі, є найбільш привабливою здобиччю для так званих «металістів», людей, котрі шукають легкого заробітку, здаючи металобрухт. Більшість металевих виробів уже давно вкрали і здали на пункти прийому брухту. А далі комунальники, виходячи з фінансової спроможності та винахідливості, закривали колодязі чим могли і вміли. Чимало шахт так і залишились зяючими отворами. Вряди­годи в ці підземні пастки потрапляють домашні тварини і люди. Навесні ми описували цілу рятувальну операцію, у ході якої кобеляцькі «еменесники» витягували з колодязя по вулиці Шевченка великого пса. Значно рідше, але потрапляють у пастки з водою і люди. Нещодавно всю Україну сколихнула трагедія, коли в Львові у відкриту шахту впала і загинула дитина.

Директор кобеляцького «Водоканалу» Іван Дяченко погоджується, що подібна проблема існує і в Кобеляках. Але стверджує, що намагається її вирішити. Лише за останній тиждень комунальники встановили 52 нових люки. Усі вони виготовлені з гуми та пластмасу. Отже, не привертають уваги «металістів». Між тим, найміцніші люки здатні витримувати вагу до 60 тонн. І коштують вони відповідно — 800 гривень.

За словами Дяченка, існують ще два не всім відомі нюанси в цій проблемі. По-­перше, ніхто в місті не знає точної кількості водопровідних колодязів. Їх не обліковували ніколи. По-­друге, частина колодязів належать жителям міста, а не «Водоканалу». А обслуговувати свою власність громадяни не бажають. І часто справа доходить до конфліктів — аж до припинення водопостачання.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 листопада 2013, 09:13 | Кобеляки | Суспільство
1. шофер / 27 листопада 2013, 16:52
Металева кришка любого люка, рано чи пізно попаде на пункт прийому металлолому - до ворожки не ходи. Якщо приймальнику металлу дати винагороду у півтори рази більшу а ніж вартість кришки у металоломному еквіваленті, він 200% видасть кожного хто буде йому здавати ці кришки. Більш того, суму винагороди все одно буде повернуто назад у бюджет, методом стягнення її із зловмисника. Можна навіть стягти і у двічі більше - тоді ще і поповнення буде. А якщо так, то металеві кришки навіть краще а ніж гумові, адже слугують приманкою для очистки вулиці від "каналізаційних нечистот", які ходять по вулицях, та чиї очі вистежують таку халяву, походу ще і бюджет поповнюють.

А терпер питання перше - у такій пропозиції є щось нелогічне чи нереальне? Та ніби все правильно... Така пропозиція являється високою математикою щоб до неї додуматися давним давно? Та все просто і елементарно...

Питання друге - а якщо все просто і ясно, чому ж тоді доси ніхто нічого не "жу жу"? Відповідь яку я припускаю - а може все так тому що ті кришки здає не хто небудь із вулиці, а коє хто..... із посади!

Ваша думка. Якщо я у чомусь не правий, то поясніть мені непонімаючому.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації