Вхід | Реєстрація

Ольга Гиря об’єднує район

Ольга Гиря об’єднує район

Проти діючого головного лікаря Новосанжарської ЦРЛ на сесії протестували лише кілька активістів. Усі присутні депутати проголосували «за» продовження її контракту на 3 роки.

 

Її відстояли — вона працюватиме

Питання продовження контракту із Ольгою Гирею стало центральним на засіданні цієї сесії районної ради. З цього приводу навіть зібралася нечувано велика кількість депутатів — 43. Напевно, прихильники Ольги Василівни очікували, що продовження контракту отримає спротив з боку певної кількості депутатів, тому на сесію для моральної підтримки прийшли (напевно ж, з доброї волі) лікарі та медсестри із Новосанжарської ЦРЛ.

Попередні кілька питань, які передували продовженню контракту, депутати хоч із обговоренням, але голосували одностайно. Тому і за продовження перебування Ольги Гирі на посаді очільника ЦРЛ хтось із зали запропонував голосувати одразу.

— Ставте на голосування!

Голова ради Геннадій Супрун щойно зібрався винести питання на голосування, як у залі підняв руку один із активістів, Володимир Вісич. Він прохав слова.

— Тільки з дозволу депутатів, — розвів руками голова ради.

— Де це написано? — засумнівалась екс-депутат районної ради від «Нашої України» Світлана Джала.

— У регламенті! — відповіли їй.

Після кількахвилинної полеміки на трибуну почали по черзі виходити депутати. Першим це зробив представник Нехворощі Віктор Дубович. Він нагадав активістам, що «тридцять чи сімдесят чоловік — це не весь район» і рішення прийматимуть депутати, яких обирала вся громада. Також між іншим зауважив, що вибори до парламенту яскраво продемонстрували симпатії українців і запропонував активістам іти на наступні вибори до районної ради.

— І подивимось, за кого проголосує громада!

Наступним на трибуну піднявся Сергій Бульбаха, колишній член «Батьківщини», а зараз позапартійний та позафракційний депутат районної ради. Слід зауважити, що протягом півроку Сергій Володимирович як мобілізований офіцер Збройних Сил перебував у зоні бойових дій. Виступ його був надзвичайно емоційним і різким.

— Шановні, про що ви тут говорите?! То жалієтесь, що у когось світло зникає на дві години, то якась купка людей починає ходити десь по закутках, збирати плітки на головного лікаря. Чому ніхто із так званих активістів не звернувся безпосередньо до мене як депутата районної ради?! Мене ж обрала громада Нових Санжар. Але жодного звернення не було. Як ви можете опускатись до таких дрібниць, коли зараз на Сході люди помирають! Ви тут без світла дві години сидите? Слава Богу, що не падають міни і снаряди! Так, в голоді! Так, в холоді! Але ми зараз повинні думати про те, як об’єднатися, пережити зиму і зберегти цю країну!

Виступ Сергія Бульбахи зал зустрічає оплесками. Окрім нього, слова на підтримку головного лікаря говорять депутати Володимир Тараненко та Борис Федоренко. Зокрема, Тараненко згадує, як депутати районної ради і водночас керівники потужних агроформувань кожен у свій час долучались до ремонту палат у лікарні. І зауважує, що це, як ніщо інше, об’єднувало представників різних частин району:

— Ми всі йдемо до лікаря. І у тій палаті, яку колись ремонтував Носенко, через кілька років довелось лежати мені — і я його згадував і дякував тим медикам, які мене лікували!

Після виступів усіх бажаючих депутатів Геннадій Супрун пропонує таки надати слово представникам громадськості, як прихильникам Ольги Гирі, так і її опонентам. Проте за цю пропозицію голосує лише… сам голова районної ради. Активісти залишаються без слова. Депутати переходять до голосування. І «за» продовження контракту з головним лікарем абсолютно усі одностайно підіймають руки. Лишається констатувати, що Ользі Гирі вдалося зробити те, що іноді не під силу навіть великим державникам: об’єднати представників різних політичних сил. Ситуативно, звичайно, лише у одному питанні, та все ж.

 

Європейський вибір у Новосанжарській раді

Геннадій Супрун зачитує звернення до обласної ради. У ньому новосанжарські депутати прохають своїх обласних колег не надавати дозвіл на розвідку сланцевого родовища на території Новосанжарського та Кобеляцького районів. Принаймні, до вивчення громадської думки. Також повідомляє, що районна організація воїнів‑інтернаціоналістів пропонує назвати одну з вулиць Нових Санжар ім’ям загиблого під Іловайськом Віктора Ходака, а також присвоїти його ім’я Шедіївській школі.

— Його мати двох синів віддала Україні. Один загинув десять років тому в армії, інший поклав життя на фронті. Тому ця жінка має право на присвоєння їй ордена княгині Ольги! — зауважує у своєму виступі голова організації Михайло Коркішко.

Наприкінці «різного» Геннадій Супрун повідомляє про створення у районній раді депутатської групи «Європейський вибір», до якої входять Борис Федоренко, Віктор Клюшник, Михайло Васюта, Віктор Тищенко, Оксана Борсук, Микола Оборожний та Валентин Пащенко.

У своєму трихвилинному виступі Борис Федоренко говорить про підтримку дій Президента і закликає колег до єднання.

— Ми всі, кому небайдужий Новосанжарський район, повинні єднатися. Нам інших людей нізвідки не завезуть, тому потрібно працювати разом.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 грудня 2014, 16:09 | Нові Cанжари | Суспільство
1. Максим / 20 грудня 2014, 09:41
Як завжди, автор висмикнув жарені факти, наче інших питань сесія не вирішувала. Одне слово - бульварна преса. А депутатам честь і хвала, що відстояли головлікаря і зосталися непорушні в позиції, дали по зубам отим всяким активістам, які і в наших Кобеляках бігають.
2. Читач / 20 грудня 2014, 18:17
1.Максим
«отим всяким активістам, які і в наших Кобеляках бігають.»


Вот, вот. Оце ж такі самі акивісти, а може навіть їх родичі у 33-му останню квасолю забирали. Але народ цього не хоче зрозуміти.
3. Сева П / 25 грудня 2014, 18:32
А Федоренко до останнього думав виступати проти головного р-нного врача, та побоявся депутатського спротиву, та авторитетного виступу С. Бульбахи. Продажний та хитрий лис.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації