Вхід | Реєстрація

Два автомобілі для дітей з інвалідністю

Два автомобілі для дітей з інвалідністю

Кобеляцька міська рада планує створити спецавтопарк, куди входитимуть компактвен і мікроавтобус.
Нагадаємо, що на День міста в Кобеляки приїжджала делегація з Горішніх Плавнів. Її представляв міський голова Дмитро Биков, який поздоровив кобелячан зі святом та передав у користування автомобіль «Renault Dokker Expression 1,5D».

Протягом двох місяців виконавчий комітет і депутати Кобеляцької міськради не могли визначитись, яка установа користуватиметься компактвеном. І ось на останній сесії та підготовчій комісії міські обранці повернулися до цього питання.

Міський голова Олександр Копелець повідомив, що до нього звернулися жителі міста, у родинах яких виховуються діти з інвалідністю. Вони прохали придбати для інклюзивно-ресурсного центру, що працює на базі Кобеляцького ліцею №1, обладнання для реабілітації дітей.

— Виявляється, у місті проживає 50 дітей з інвалідністю, — говорить очільник міськради. — Вони займаються в реабілітаційному центрі, але там немає необхідного спецобладнання. І тому батькам доводиться возити дітей у Кременчук (у міський центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів — ред.). Діти складно переносять такі поїздки. Тому батьки прохають забезпечити центр реабілітаційним обладнанням.

Зі слів міського голови, необхідне устаткування в місті знаходиться у двох установах: у районному територіальному центрі соціального обслуговування та Кобеляцькому навчально-реабілітаційному центрі (екс-школі-інтернаті — ред.).

— Ми зустрічалися з директором школи Валентиною Шпорт і обговорювали можливість відвідування дітьми з інвалідністю їх кабінетів, — каже міський голова. — Також зустрілися з Оленою Харченко (начальник обласного департаменту освіти — ред.) стосовно цього питання. Певні домовленості вже є. Сподіваємося, що діти займатимуться в інтернаті. Оскільки є перепони: інклюзивно-ресурсний центр перебуває на балансі районної ради, а школа-інтернат — в обласному підпорядкуванні.

Олександр Копелець запропонував колегам доручити виконавчому комітету провести перереєстрацію «Рено Доккер» із власності гірничо-збагачувального комбінату у власність міста і поставити авто на баланс комунального підприємства «Водоканал Плюс». Оформити водія, який працюватиме на цьому автомобілі. У його обов’язки входитиме перевезення дітей у навчально-реабілітаційний центр і додому.

Також міський голова розповів, що під час зустрічі з Оленою Харченко він дізнався, що в області діє програма з придбання соціального таксі для дітей з інвалідністю. У бюджет районної ради надійшла субвенція 770 000 гривень. Аби купити новий мікроавтобус, необхідно дофінансувати 330 000.

— Я наголосив, що міська рада готова взяти участь у програмі, але мікроавтобус буде на балансі міста, а не районної ради, — сказав Копелець депутатам. — Якщо ми проголосуємо за це, то будемо шукати кошти. Можливо, візьмемо кредит. Адже за 300 000 автомобіль зараз не купиш. А так ми могли б ним далі возити і дітей, і сімейних лікарів, і транспортувати хворих.

Обидві пропозиції міського голови депутати підтримали.

 

Гроші надійшли, але не для міста

Начальник фінуправління райдержадміністрації Андрій Дацко підтвердив, що в районний бюджет із області надійшла субвенція 770 000 гривень на придбання автомобіля для учнів інклюзивно-ресурсного центру. Та в районному бюджеті немає коштів для співфінансування.

Наталія Коваль, начальник відділу освіти, вважає, що міська рада не зможе придбати мікроавтобус на умовах співфінансування. Вона пояснила:

— У області діє програма «Опікуємося освітою». Відповідно до неї, Кобеляцька районна рада отримала субвенцію на автомобіль для інклюзивно-ресурсного центру. Олена Харченко не може змінити призначення цих коштів, адже вони виділялись виключно під програму на район, а не окремо для міста. Тому змінити їх призначення не можна.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 серпня 2019, 11:16 | Кобеляки | Суспільство
1. Lion2020 / 25 серпня 2019, 12:30
Все як завжди !!!
2. Ltava / 26 серпня 2019, 14:33
"Наталія Коваль, начальник відділу освіти,вважає...." - не вважати потрібно а добиватися:))
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації