Вхід | Реєстрація

Що буде з курсом гривні найближчим часом: прогнози та сподівання

Що буде з курсом гривні найближчим часом: прогнози та сподівання

Динаміка курсу валют хвилює багатьох українців. Від цього параметра безпосередньо залежить купівельна спроможність грошей і зростання цін. Курс долара до гривні з початку літа радує відносною стабільністю. Його погіршення вдалося попередити схваленням так званого "антиколомойского закону" про неповернення банків колишнім власникам. Таке рішення було однією із ключових вимог МВФ для отримання Україною чергового траншу. Після того, як Верховна Рада проголосувала «за», ситуація на ринку валют помітно стабілізувалася. Додатково гривню зміцнив перший транш в розмірі 2,1 млрд доларів. Більшість фахівців впевнені, що національна валюта досить стабільна. Крім цього, фінансисти відзначають, що курс долара протягом найближчого місяця може навіть опуститися до позначки в 26 гривень.

 

Визначальні фактори

Відсутність зростання долара фахівці пояснюють падінням господарської діяльності багатьох підприємців в післякарантинний період. Невеликі обсяги гривневої виручки й зменшення кількості обігових коштів не залишають у бізнесменів ресурсу для закупівлі валюти. На це чутливо реагує ринок курсу: падіння попиту провокує зниження вартості долара.

Зворотна ситуація спостерігається в експортній галузі. Продаж за кордон металу та сільськогосподарської продукції на сьогоднішній день вже стабілізувався. Про це свідчить велика кількість експортної валюти, яка формує на торгах невеликий надлишок пропозицій. Це також позначається на загальній динаміці.

Вплив на вартість долара мають обмеження по пересуванню в інші країни світу. Відсутність можливості виїхати за кордон вдарила по сфері зовнішнього туризму. Природним наслідком стало зменшення відтоку валюти з України. Оскільки наші співгромадяни не оплачують авіаперевезення, проживання в готелях та інші туристичні послуги, необхідність у придбанні валюти автоматично відпала. За розрахунками різних джерел, заборона на зовнішній туризм економить країні до 5 мільярдів доларів.

Зростанню курсу можуть посприяти недоотримані перекази у доларах та євро від людей, які працюють за кордоном, оскільки наразі більшість із них втратила роботу. До негативних чинників належить і коливання нафтового ринку, що стимулює попит на іноземну валюту.

З огляду на поточні обставини, можна сміливо сказати, що найближчим часом курс буде тішити стабільністю. До кінця року може навіть відбутися незначне його падіння.

Матеріал надано сервісом «Заплатка». Ми завжди готові допомогти в несподівано складній фінансовій ситуації.

Розміщено на правах реклами


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
16 червня 2020, 11:00 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації