Вхід | Реєстрація

Кобеляки і сім старостатів

Кобеляки і сім старостатів

Такий вигляд матиме адміністративна карта Кобеляцької територіальної громади. Звичайно, якщо на черговій сесії депутати приймуть відповідне рішення.

11 травня відбулося засідання кількох депутатських комісій. На них розглянули ряд питань, що виноситимуться на сесію.

Зокрема, обговорили проект створення старостинських округів на території громади. Карту майбутнього адміністративного поділу того ж дня оприлюднили на сайті Кобеляцької міської ради.

Згідно проекту, пропонується створити на території громади сім старостинських округів.

Пресслужба міськради повідомила, що в ході розгляду депутат Таміла Шевченко запропонувала додатково обговорити це питання з головами фракцій.

Кореспонденти тижневика звернулися за коментарем до Таміли В’ячеславівни, аби дізнатися її позицію стосовно поділу громади на округи.

Таміла Шевченко сказала:

— Дійсно, я запропонувала спільно з колегами обговорити це питання до розгляду його на сесії. Адже у кожного депутата є свої думки з приводу майбутнього поділу. Усіх цікавить, які населені пункти стануть центром округу? Але ж центр знаходиться в Кобеляках.

При розроблені проекту старостинських округів міська рада брала за принцип сполучення. Стосовно кандидатур майбутніх старост, то їх на комісії не розглядали.

Депутат пояснила:

— Для розуміння спілкувалася зі старостою одного з округів Горішньоплавнівської громади Григорієм Галаганом, який раніше очолював Григоро-Бригадирівську сільську раду. Він говорить, що за графіком працює в кожному населеному пункті свого округу, де проводить виїзні прийоми. Його функції не обмежуються одним кабінетом та годинами праці з «восьми» до «п’яти». Як староста виконує деякі нотаріальні дії.

Також Таміла Шевченко розповіла, що депутати погодили виділення 2 мільйонів гривень на ремонт доріг Сухинівка — Канави та Кобеляки — Просяниківка.

Крім того, міська рада замовила генеральний план громади, який фінансуватимуть із власних надходжень.
Отож, якщо депутати підтримають пропозицію міської влади, територія ОТГ складатиметься з міста і семи старостинських округів.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
16 травня 2021, 10:14 | Кобеляки | Суспільство
1. Випадковий / 16 травня 2021, 11:03
А зовсім недавно та сама Таміла пропонувала створити 15 старостинських округів. Тепер тупо повторяє ідеї Копельця в очікуванні посади секретаря.
2. EuqeneMukhin / 18 травня 2021, 18:27
Коментар видалено за порушення пункту 2.1, 2.5 Правил користування сайтом
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації