Вхід | Реєстрація

Чи можна «бетонку» називати «дорогою смерті»?

Чи можна «бетонку» називати «дорогою смерті»?
Та сама аварія 13 травня, у якій загинули журналісти

На жаль, відповідь ствердна. Про це говорять сухі цифри безпристрасної статистики.

Про те, що багато жителів Кобеляцької та Білицької громад охрестили новозбудовану магістраль Н-31 Дніпро — Царичанка — Кобеляки — Решетилівка «дорогою смерті», відомо вже давно. Та й у автора цих рядків складалося суб’єктивне враження про те, що після відкриття для руху нової дороги різко зросла кількість ДТП, а ще більше — кількість загиблих у аваріях людей.

Але ми не поспішали з висновками. Адже всі ми люди, всі ми маємо емоції і не можемо бути об’єктивними. Тому для того, аби вияснити, чи є підстави називати Н-31 у межах Кобеляцької та Білицької громад «дорогою смерті», редакція «ЕХО» направила запит до Кобеляцького відділення поліції № 2. Одразу потрібно відзначити, що поліцейські відреагували адекватно і надали відповідь дуже оперативно. Тобто ні про яке приховування інформації з боку правоохоронців не може бути й мови.

Отже, про що говорять цифри офіційної статистики?

У період з 1 січня по 17 травня 2020 року, коли Н-31 лише будували і не відкривали для руху транспорту, на ділянці цієї дороги від 96‑го по 146 кілометр, тобто від Бродщини до Свічкаревого, було зафіксовано 18 ДТП. Із них — одна дорожньо-транспортна пригода з потерпілими. У ній отримали травми троє людей. Загиблих не було.

А тепер УВАГА, цифри 2021 року. За такий же період часу на цій же ділянці було зафіксовано вже 38 ДТП. Тобто — ріст, більше ніж удвічі. Але не це головне, далі дані страшніші. Із цих 38‑ми — 11 ДТП із потерпілими. Загинули п’ятеро людей.

Ну і який висновок можна зробити з цієї статистики? Таки «дорога смерті».


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
20 травня 2021, 19:12 | Кобеляки | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації