Вхід | Реєстрація

Позачергова сесія міськради: придбання рентген–апарату і завершення будівництва Шенгурівськоїх амбулаторії

Позачергова сесія міськради: придбання рентген–апарату і завершення будівництва Шенгурівськоїх амбулаторії
Олександр Копелець: «Амбулаторію приймемо на баланс лише після повної перевірки»

У понеділок депутати Кобеляцької міської ради зібралися на позачергову сесію, щоб виділити кошти для місцевої лікарні.

На початку зібрання міський голова Олександр Копелець пояснив, що на попередній сесії з місцевого бюджету на медичне обладнання вже передбачили 1 мільйон гривень. Депутати Кобеляцької міської ради зібралися на позачергову сесію, аби виділити додаткові кошти на придбання рентген-апарату.
Працівник фінансового відділу Андрій Дацко сказав, що для того, аби направити кошти на фінансову підтримку лікарні, їх необхідно зняти з резервного фонду.

Також Андрій Дацко повідомив, що в п’ятницю міська рада отримала рішення від Полтавської облдержадміністрації щодо розподілу щорічної базової дотації на освіту й медицину. Якщо в попередні роки Кобеляцький районний бюджет отримав 188 мільйонів гривень, то вже громаді в 2021‑му передбачили лише 5 мільйонів 78 тисяч.

— Область внесла зміни, і тепер загальну суму 200 мільйонів, яку отримав обласний бюджет, розділили пополам, — говорить Дацко. — 50 відсотків (99 мільйонів) залишилися в області, а половину розподілили між громадами. При цьому враховували кількість сільського населення, яке обслуговується в медичних закладах вторинного рівня, і кількість учнів опорних шкіл. У Кобеляцькій громаді це 23 444 сільського населення і 1346 школярів.

Депутат Володимир Жуков поцікавився в головного лікаря Кобеляцької міської лікарні Володимира Казирода щодо стану рентген-апарату. Медик пояснив, що апаратура німецького виробництва. Його вже доставили в лікарню. Невдовзі приїдуть фахівці, які навчатимуть спеціалістів лікарні роботі з апаратом.

Пересувне обладнання використовуватиметься в приймальному відділенні, з його допомогою можна зробити і флюорографію, і рентген.

Цифровий рентген-апарат коштує 2 мільйони 600 тисяч гривень. Із цієї суми 1 мільйон 600 тисяч виділить лікарня.

Інше питання теж стосувалося медицини. Справа в тому, що завершилося будівництво Шенгурівської амбулаторії загальної практики сімейної медицини. Тому Департамент будівництва, містобудування і архітектури Полтавської ОДА, який був замовником об’єкту, звернувся з листом до міської ради щодо передачі будівлі в комунальну власність ОТГ.

Міський голова запропонував створити комісію, яка перевірить якість виконаних робіт, і вкаже підряднику на всі недоліки. І лише після їх усунення медзаклад приймуть у комунальну власність.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 травня 2021, 14:07 | Кобеляки | Фінанси


1. nazar / 28 травня 2021, 17:30
Отакої. Тамілка вже ліва рука Санича. Здулась опозиція.
2. orakul / 28 травня 2021, 19:09
"Із цієї суми 1 мільйон 600 тисяч виділить лікарня."
Блін, а звідкіль у лікарні такі гроші? Чи вони наркотою приторовують? Так хай би тоді якусь лишню аптечку купили для швидкої.
3. Ltava / 28 травня 2021, 22:31
2.orakul
«а звідкіль у лікарні такі гроші?»


Кошти виділяються НСЗУ за кожен пролікований випадок, на жаль в цьому році їх буде все менше і менше(((
4. orakul / 28 травня 2021, 23:11
3.Ltava
«
Кошти виділяються НСЗУ за кожен пролікований випадок»

А можна детальніше. Це цікаво. Ти хочеш сказати, що лікарня отримує кошти з держбюджету за те що когось там пролікувала? Ну наприклад попалась їм баба з апендиксом, вони їй його видалили, відзвітували і згодом отримали скажімо 10 тис. за її лікування? Може воно так і є, я не знаю, тому і запитую. Але якщо це так, то із цього логічно витікає, що лікарня - це шахрайська злочинна установа. Вона, як мінімум, займається нецільовим викорисаннм коштів. Кошти ж їй дали для лікування баби, а вона їх витратила на якийсь аппарат. А з баби вони тупо здерли бабло, змусили її продати свиню чи корову, бо якби вона цього не зробила, то тупо б померла. Без бабла з нею ніхто б не став навіть розмовляти. Як привезли її з апендиксом, так і назад би відвевзли, якщо в неї нема бабла. Нагадаю що згідно ст. 49 Конституції "у державних і комунальних закладах охорони здоров’я медична допомога надається безоплатно". Усікаєш? Виходить що лікарня порушує Конституцію, займається здирництвом та ще й нецільовим використаням коштів. А їх за це тут ще й прославляють. Круто обаставлено.
5. Ltava / 29 травня 2021, 07:36
4.orakul
« Кошти ж їй дали для лікування баби»


Не «для» а "за")) Пролікували- отримали, особливо за «ковідних» , чим більше хворих тим більше компенсації)) Окрема історія з сімейними - отримав кошти на рік в перед і повинен віддавати за до обстеження, консультації і т.д. Але отримуєш чужі а віддаєш уже «свої» , рідні))) Тому і такий рівень медичної допомоги на рівні сімейних )) А хворі? А що хворі? Їх більше чим норма на сімейного, та і гроші за них уже отримано, помре то з новим декларацію заключать і гроші отримають ((
6. EuqeneMukhin / 29 травня 2021, 07:48
1.nazar
«Здулась опозиція.
»

Про що ви базікаєте, яка опозиція.Копелець іх всіх купив, кого землею. кого битими вікнами.Цей весь непотріб, який зараз в міській раді, обіцяв сільским головам золоті гори а що получилося ?
7. orakul / 29 травня 2021, 10:13
5.Ltava
«Не «для» а "за"))»

Ти не мути, я спеціально написав «для» і ждав що ти напишеш "за". А тепер скажи, що це міняє? Получається, що гроші вони вкрали і не важливо в який спосіб і коли. Їх треба було бабі віддати, а вони їх пустили фі_г зна на що. І ти якось не побачив приведеної статті Конституції. Повторю "у державних і комунальних закладах охорони здоров’я медична допомога надається безоплатно". Бабі абсодютно пофі_гу як вони будуть забезпечувати її конституційні права. Хай створюють якийсь резервний хвонд в ОТГ чи у самій лікарні, хай роблять так як із сімейними, чи ще щось видумують. Ну не зря ж вони вчаться по 7 років. Так ти ж скажещ, що вони все одно розікрадуть. Ну так тоді давай і ми будемо у них красти, ну а що лишається робити? Око за око...

Змінено 29.05.2021, 12:41
8. orakul / 29 травня 2021, 12:43
Ти ба яке воно інтелігентне. Слово по_фіг у нього як матюк.
9. Den83 / 3 червня 2021, 16:14
Дійсно нехай би витрачали кошти на поліпшення медицини ніж спонсують Армянів на виконання не якісного ремонту доріг громади та отримують з цього відкати пан Копелець зі своєю свитою.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації