Вхід | Реєстрація

На дороги Нехворощанської громади привезуть тисячу тонн щебеню

На дороги Нехворощанської громади привезуть тисячу тонн щебеню
Віктор Дубович: «Із перевізником уже визначились»

У понеділок, 7 червня, депутати Нехворощанської сільської ради зібралися на чергову сесію.

Першим питанням порядку денного стали зміни до бюджету, повідомляє прес-служба ОТГ. Голова громади Віктор Дубович пояснив присутнім, що під час обговорення фінансових змін на профільній комісії присутні прийняли рішення не виділяти на ремонт Будинку школяра 140 тисяч гривень. Справа в тому, що ремонтні роботи не можуть проводитися без наявної проектно-кошторисної документації та детальних обрахунків.

Зі слів голови громади, на базі господарської групи відділу освіти планується створення бригади з ремонту освітянських приміщень.

Також Дубович додав, що за сприяння нардепа Костянтина Касая на ремонт лікарні сільрада отримала 5 мільйонів гривень.

Наступне фінансове питання стосувалось передачі субвенції з місцевого бюджету обласному для співфінансування ремонту доріг місцевого значення. Зокрема, цього року дорожники мають відремонтувати відрізок дороги від повороту на Шедієве і далі до кінця Маячки, у бік Кобеляцького району.

Як пояснив голова громади, він домовився з головою правління ПрАТ «Полтавський ГЗК» Віктором Лотоусом про безкоштовну передачу 1 тисячі тонн щебеню, який буде використаний на ямковий ремонт місцевих доріг. Уже визначилися з перевізником, який доставить щебінь у населені пункти громади.

Потім депутати погодили склад конкурсної комісії, яка обиратиме керівника Маячківської школи, збільшили вартість харчування дошкільнят та проголосували за виділення одноразової матеріальної допомоги жителям ОТГ.

Крім того, Віктор Дубович повідомив присутніх, що в сільську раду звернулася випускниця медичного інституту, яка мешкає в селі Михайлівка Дніпропетровської області. Вона готова працювати лікарем у Нехворощі. Із 1 серпня дівчина вступає на інтернатуру. І сільській раді потрібно оплатити її навчання, аби мати спеціаліста в місцевому медзакладі. Для цього потрібно укласти договір із Полтавським медичним університетом на проходження інтернатури лікаря-інтерна. Молодий спеціаліст, у свою чергу, бере зобов’язання, що після закінчення навчання в обласній лікарні приїде в Нехворощу.

У «різному» очільник громади представив присутнім голову первинної організації ради ветеранів Тетяну Кириченко.

Від редакції. У травні Виконком Нехворощанської сільської ради провів спрощену процедуру з визначення перевізника. Ним став фізична особа підприємець Олег Лихо. Перевізник виконає роботу за 160 тисяч гривень. Повідомлення про намір укласти договір із підприємцем працівники виконкому розмістили на онлайн-платформі Прозорро 31 травня.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 червня 2021, 13:30 | Нові Cанжари | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації