Вхід | Реєстрація

Магнітні бурі у вересні

Магнітні бурі у вересні

Осінь почалася з потужних геомагнітних коливань і, як кажуть експерти, до кінця місяця українці ще мінімум двічі відчують на собі наслідки активності Сонця. Особливо обережними варто бути в цей період людям з хронічними хворобами, метеозалежним і літнім.

Небезпечні дати. Магнітні бурі небезпечні для всіх, навіть якщо ви не зараховуєте себе до числа метеозалежних. Тому в дні магнітних коливань варто поберегти здоров’я і уникати надмірних навантажень.

Наступний масштабний спалах нас чекає 11-12 вересня, причому найсильніший удар по здоров’ю буде завдано вранці в неділю.

Далі найсильніші бурі (4-5 балів) слід чекати українцям у період з 18 по 21 вересня. Оскільки ці коливання будуть дуже сильними, до них варто підготуватися заздалегідь, особливо метеозалежним людям і людям з хронічними хворобами.

 

Чим небезпечні магнітні бурі?

  • Більшість людей відчувають себе втомленими, спустошеними, нерідко виникають депресивні настрої;
  • Загострення хронічних недуг;
  • Підвищується ризик виникнення інфарктів і інсультів;
  • Можливі мігрені, головні болі, скачки тиску;
  • Підвищується ризик травм і різних переломів;
  • Безсоння, неспокійний стан;
  • Прискорене серцебиття, тахікардія.

Зона ризику. У тій чи іншій мірі реагують на магнітні бурі всі, але особливо складно доводиться метеозалежним людям. Такими, за різними даними, є від 50 до 70% населення планети.

Примітно, що багато людей реагують не на самі бурі, а ще за день-два до їх початку, тобто в момент самого спалаху на Сонці.

Лікарі радять у такі дні добре висипатися, не перевтомлюватися, бажано обмежити стреси і відмовитися від шкідливих звичок.

Магнітні бурі небезпечні в першу чергу для тих, хто страждає серцево-судинними недугами, артеріальною гіпертонією і гіпотонією.

Встановлено, що під час магнітної бурі кров гусне, у деяких капілярах кровотік припиняється, що, зокрема, призводить до порушень серцевого ритму.

 

Як захистити здоров’я?

  1. У дні магнітних бур, а також за пару днів до і після геомагнітних коливань, рекомендується знизити фізичне навантаження, включити в раціон рослинну їжу, кисломолочні продукти, а також нежирне м’ясо.
  2. Намагайтеся не зловживати жирною білковою їжею. Важливо не переїдати і не голодувати, краще харчуватися дрібно - 4-6 разів на день, невеликими порціями.
  3. Кофеїн теж краще обмежити.
  4. При наявності проблем зі здоров’ям точно дотримуйтесь всіх рекомендацій лікарів. Потрібно завжди мати необхідні ліки під рукою
  5. Пийте більше чистої води — негазованої мінеральної. Вона не тільки прискорює обмінні процеси в організмі, але і допомагає йому самоочищатися, виводячи шкідливі речовини.
  6. Відмовитися від алкогольних напоїв і, за можливості, від куріння, або хоча б зведіть його до мінімуму.
  7. Під час магнітних бур важливо зменшити фізичні навантаження. Заняття в тренажерному залі краще замінити на кілька днів ранковою зарядкою або бігом, вечірніми легкими прогулянками по парку, рухливими іграми з дітьми.
  8. Важливо уникати будь-яких неприємних вам зустрічей і розмов, більше часу проводити в колі друзів, сім’ї або коханої людини.
  9. Сплануйте день так, щоб якомога менше проводити часу біля монітора комп’ютера, рідше використовувати мобільний телефон, принаймні, поза роботою.
  10. Важливо добре висипатися, тривалість сну рекомендовано збільшити хоча б на годину.


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
10 вересня 2021, 20:31 | Полтавщина | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації