Вхід | Реєстрація

Рентгенівська плівка уже не потрібна

Рентгенівська плівка уже не потрібна

Сучасне обладнання, котре отримала кобеляцька лікарня, дає можливість зберігати  той чи інший рентгенівський знімок на звичайному смартфоні.

Одразу три позитивні новини надійшли днями із кобеляцької міської лікарні. Ними із редакцією поділився керівник закладу Володимир Казирод.

Перший позитив - це стабільно невелика кількість кобелячани, госпіталізованих з діагнозом пневмонія, викликана коронавірусом. Зараз у закладі на лікуванні перебувають п’ятеро пацієнтів. Лише одна людина має тяжкий перебіг хвороби.

Другий - це завершення ремонту в пральному відділенні. Як відомо, протягом десятиліть працівники лікарні, які задіяні в пранні білизни, трудилися у, м’яко кажучи, не зовсім відповідних умовах. Після проведеного ремонту та придбання нової пральної машини і центрифуги ситуація у відділенні кардинально змінилася.

Керівник медзакладу констатує:

– Нарешті наші співробітниці працюють в умовах, які можна назвати людськими.

Третій позитив - придбання нового цифрового рентген-апарату. Його закупили за кошти Світового банку. Вартість обладнання - 3,7 мільйона гривень. Швидше за все, нову апаратуру встановлять у поліклінічному відділенні.

До речі, аналогічне обладнання встановлене в приймальному відділенні міської лікарні. Відтепер хворі та лікарі можуть забути про знамениті плівки для рентгенівських знімків. Можливості сучасної апаратури дозволяють миттєво обмінюватися інформацією та зберігати її на звичайному смартфоні.

Володимир Казирод пояснив:

– Людина може зробити знімок, і його миттєво передадуть лікарю на смартфон чи ноутбук, незалежно від місця перебування. Приміром, результат обстеження в Кобеляках  при потребі одразу побачить фахівець у Полтаві, Києві чи Варшаві. І сам хворий може не купляти плівку, а зберігати відповідну інформацію на своєму смартфоні. Це швидко, зручно, сучасно і безпечно. Знімок на плівці можна загубити, можна пошкодити, а цифровий  зберігатиметься у первісному вигляді фактично вічно.

Щоправда, Володимир Казирод уточнив, що новий цифровий рентген-апарат почнуть використовувати лише після того, як із Києва приїдуть фахівці і налаштують його.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 листопада 2022, 10:35 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації