Вхід | Реєстрація

Дива трапляються: у «Водоканалі» підвищили зарплату

Дива трапляються: у «Водоканалі» підвищили зарплату

Не дивлячись на війну та кризу, нею викликану, на підприємстві знайшли можливість підвищити оплату праці своїх працівників.

Добре пам’ятаю той момент, коли років три тому на підприємстві «Водоканал Плюс» відбувалися систематичні затримки із виплатою заробітної плати. Працівники довго терпіли. А коли терпець почав закінчуватися, почали погрожувати страйком.

Тоді на підприємство приїхав міський голова Копелець і зустрівся з людьми. Зібрання вирішили проводити за зачиненими дверима, без сторонніх. У тому числі, не пустили в приміщення і представників преси.

Кілька хвилин спілкувався із чоловіком, якого поставили на дверях в якості такого собі охоронця.

Він довго не відповідав на запитання, чи платять їм заробітну плату.

А потім сказав:

— Мені вистачає.

Зрештою, вартовий визнав, що із виплатою зарплати є проблеми. І повідомив, що керівництво пояснює затримку заробітної плати епідемією коронавірусу.

Він сказав:

— Так коронавірус же.

Отак людей дурили, виправдовуючи власну безалаберність і відсутність управлінського хисту епідемією інфекційної хвороби.

Зараз війна. Це проблема реальна і набагато більш серйозніша, аніж звичайне вірусне захворювання.

Рівень життя в Україні впав. Зарплати в більшості випадків якщо не «ріжуть», то «заморожують», не дивлячись на постійне зростання цін на товари першої необхідності. Але в кобеляцькому комунальному підприємстві таки знайшли можливість, нехай і не суттєво, на 1000–1500 гривень, але підняти зарплату своїм працівникам. І це на підприємстві, яке роками навіть податки не платило.

А що змінилося? А керівник змінився. І міський голова вже не використовує комунальне підприємство в якості «затички».

До речі, Сергій Ткаченко, який нині керує «Водоканалом Плюс», говорить і про те, що підприємство має можливість, не беручи кредити, придбати нову техніку.

У планах — придбання автомобіля, що буде виконувати функції піскорозкидача. І відвал для розчищення снігу до нього.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 листопада 2022, 10:21 | Кобеляки | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації