Вхід | Реєстрація

Під час війни читають не лише Ремарка

Під час війни читають не лише Ремарка

Не дивлячись на війну, котру вимушена вести Україна, та всі пов'язані з цим страшним феноменом, негативні явища, місце для красивого, доброго і вічного залишається і в нашій державі.

Зокрема, продавці книг констатують зростання інтересу до читання. Бажаючих купити художню літературу в інтернет-магазинах із початком військових дій стало навіть більше, аніж у мирний час.

Причому українці залюбки читають не лише літературу так чи інакше пов'язану із воєнною тематикою. Звичайно, інтерес до надактуального зараз роману Ремарка "На західному фронті без змін" зрозуміти можна. Але не меншою популярністю користуються і твори авторів, які ніколи не писали про війну чи інші жорстокі прояви людського буття.

Так, надзвичайно популярним є роман "Право на чари" Т. Праччета. А в цьому творі, які відомо, більше гумору і фантасмагорії, аніж трагізму і жорстокої правди життя.

В принципі, і це зрозуміло. По-перше, людська психіка не може постійно існувати в стресових умовах. Людям можна і потрібно відволікатися від жорстких реалій. А по-друге, і це, головне, роман Праччета дійсно класний. Він - із тієї символічної категорії книг, які читають " за одну ніч".

Від класики - до манги

Напевне буде перебільшенням стверджувати, що ринок книг в Україні переживає свої кращі часи. Але й найгіршими їх точно не назвеш.

Все більше й більше людей відчувають потребу в справжньому інтелектуальному розвитку, запорукою якого якраз і є книгочитання.

І той хто бурчить на молодих людей, які нібито нічого окрім айфона і "Сірі" в ньому знати не хочуть, якраз сам нічого про молодь не знає.

Якраз молодь і цікавиться практично всим книжковим різномаїттям, виставленим на віртуальних полицях спеціалізованих магазинів, таких як Книголенд.

В асортименті безумовно, не лише художня література. Тисячі книг можна знайти в категоріях:

  • бізнес-література;
  • психологія;
  • твори для дітей і підлітків;
  • навчальна література.

Звичайно ж, знаходиться місце і для популярних серед дітей коміксів та манги. Тим більше, що автори цих специфічних творів вже встигли описати і українське воєнне сьогодення. Так неабиякою популярність користується манга на англійській мові про знаменитого "Привида Києва".

Можна очікувати і на те, що невдовзі в Книголенд зявляться книги, написані вже зараз. Якими вони будуть і хто їх напише?

Поки що ці питання залишаються без відповідей. Але чекати доведеться недовго.


Автор: Степан Луговий
Розміщено на правах реклами


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації