Вхід | Реєстрація

На Полтавщині фіксують випадки хвороби Лайма

На Полтавщині фіксують випадки хвороби Лайма

Полтавський обласний центр контролю та профілактики хвороб опублікував статистику захворюваності на Полтавщині за тиждень.

Оперативна інформація про стан захворюваності на окремі інфекції в області:

  • 33 випадки гострих кишкових інфекцій, що більше, ніж на попередньому тижні, та менше середнього багаторічного показника;
  • 11 випадків вітряної віспи, менше середнього багаторічного показника;
  • 4 випадки хвороби Лайма.

Хвороба Лайма або кліщовий бореліоз, Лайм-бореліоз — інфекційне захворювання. Інфекцію переносять іксодові кліщі. Більшість випадків хвороби Лайма фіксують із травня до листопада. Це період найвищої активності іксодових кліщів. Одним із джерел інфекції є годувальники кліщів — невеликі ссавці й деякі види птахів.

Ймовірність укусу кліща і зараження хворобою Лайма найвища серед людей, які багато часу перебувають на відкритому повітрі, особливо у лісах і парках. Від хворого до здорової людини збудник не передається.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 березня 2023, 11:31 | Полтавщина | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації