Вхід | Реєстрація

Чи варто користуватися ощадним рахунком вашого банку?

Чи варто користуватися ощадним рахунком вашого банку?

Сьогодні майже кожен банк України пропонує своїм клієнтам послугу ощадного рахунку. Що це таке? Ощадний рахунок це ваш окремий рахунок, на якому ви можете накопичувати гроші, поповнюючи його самостійно або налаштувавши функцію автоплатежу з основної картки. Що це таке і чи потрібен він вам? Нумо розбиратися.

Переваги використання ощадного рахунку

Як зрозуміло з назви, такий рахунок відповідає за ваші накопичення або заощадження. Це – своєрідний депозит із вигідними умовами користування. Але у вас немає жодних лімітів. Ви можете поповнювати його тоді, коли вам зручно, і на ту суму, яку можете собі дозволити витратити в певний момент часу. Ви можете зняти кошти у будь-який момент. Причому вивести з ощадного рахунку можна як всю суму одразу, так і певний відсоток.

Серед його переваг:

  • просте поповнення – автоплатежі, грошові перекази;

  • просте користування – всі інструменти зазвичай є в мобільному додатку;

  • відсутність зайвих витрат – відкриття та обслуговування безплатне;

  • нарахування річних відсотків – відсоткова ставка залежить від вашого банку.

На ощадному рахунку «Рюкзак» від Sportbank ви можете самостійно встановити цілі накопичення і зазначити певну суму, яку хочете бачити з часом. Це зручно і це дисциплінує. Просто забудьте про існування такого депозиту, попередньо здійснивши  налаштування автоплатежів, і за кілька місяців отримайте приємний бонус.

Річна ставка в 10% – доволі непогана. Особливо, якщо ви плануєте назбирати на щось дійсно особливе. 

Як налаштувати рахунок для заощаджень?

Щоб отримати доступ до такої послуги, зв’яжіться з вашим банком та дізнайтеся про можливості налаштування. Всі умови зазвичай зазначені на відповідній сторінці сайту або надаються менеджерами у відділенні.

Ощадний рахунок прив’язується до основного, щоби ви могли легко накопичувати кошти. Зазвичай банк рекомендує встановити переказ певного відсотка від суми поповнення та суми витрат, щоб ви могли легко досягти вашої цілі. А далі все просто! Користуйтеся, заощаджуйте і витрачайте саме на те, чого забажаєте!

Розміщено на правах реклами


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
22 травня 2023, 19:18 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації