Вхід | Реєстрація

«Це велике щастя, що всі ми на одній ноті…»

«Це велике щастя, що всі ми на одній ноті…»
Добре, що поету зі своїм поетичним словом є до кого йти, що література живе не тільки у його душі, а й у стінах школи чи бібліотеки. От і наша районна бібліотека днями зібрала у своїх стінах всіх небайдужих до творчості на бенефіс юної поетеси Тетяни Шаповал.
Захід проходив у дружній, теплій обстановці за чашкою гарячого чаю з солодощами. Серед присутніх були учні шкіл району та вже досвідчені майстри пера Василь Безкоровайний та Юлія Савченко.
Таня, учениця 11 класу НВК№ 1, учасниця і лауреат багатьох всеукраїнських поетичних конкурсів, призерка районних олімпіад та просто мила і чарівна дівчина, яку в близькому оточенні називають просто — Сонечком. У дитинстві мріяла стати співачкою, актрисою, а як стала вже сформованою особистістю — журналістом.
Поетеса розповіла про своє життя, щоб краще познайомитися з присутніми. Поезію полюбила завдяки своїй мамі, яка дуже часто читала їй хороші вірші. Улюбленими поетами є Тарас Шевченко та Ліна Костенко. Саме в них і бере своє натхнення для творчості. Ще з дитинства являється активною учасницею літературного гуртка «Світанок», що діє при перегонівській школі. Саме завдяки керівнику цього гуртка Галині Балясній Таня написала свій перший вірш. Надихає на поезію відчуття цього світу, його неповторності і повноцінності. Юна поетеса сприймає життя добрим і прекрасним, хоча в деяких віршах пролягає якась «темна нотка».
Таня розпочала читати свої вірші. Настала абсолютна тиша.
Знову гортає сторінку життя,
Розпач і біль — це щоденне буття.
Сумно мені і хочеться спати,
Сили немає так довго чекати.
Холодно, страшно, невпевнений день
Стрімко пробіг, неначе олень.
Що хочу — не знаю, непевний порив,
Серце бажає нових, справжніх див.

Лише після зачитування останнього вірша присутні зааплодували і почали ділитися враженнями, думками та власною поезією.
«Наділив Бог багатством слова, — каже Юлія Савченко — Це велике щастя, що всі ми на одній ноті». А Василь Безкоровайний назвав вірші Тані поверненням в юність. І порадив: «Якщо почали писати — не кидайте». «Поезія слідуватиме за вами на протязі всього життя. Це вона не даватиме вам спати серед ночі і підніматиме з ліжка, щоб записати щойно придумані строки», — сказав поет.
Всі присутні отримали неабияке задоволення і заряд позитивної енергії від спілкування з однодумцями. Всі люди на землі — письменники і художники. Адже життя — це величезна книга, а кожен день в ній — це новий крок до її написання.

Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
29 квітня 2011, 11:02 | Кобеляки | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації