Вхід | Реєстрація

На Котелевщині прикрили самогонний міні-завод

На Котелевщині прикрили самогонний міні-завод
В селищі Котельва Полтавської області 36-річний місцевий мешканець Павло (ім’я змінено, - від авт.) влаштував у своєму господарстві міні-завод з виготовлення самогону. При санкціонованому обшуку господарства стражі порядку виявили невеличку прибудову біля хати, в якій і відбувався процес вигону домашнього перваку. Готову домашню «аква віту» чолов’яга ховав у будинку в невеличкій кладовці, яку дбайливо завішував килимом.
Такий собі своєрідний самогонний апарат, що складався з ванни ємністю 200 літрів, вщент заповненої брагою, до якої прикріплені трубки різного діаметру, дбайливий господар змайстрував з того, що було під рукою. За словами чоловіка, «гнати сивуху» він почав з початку року через «слабке здоров’я».
«Я починав гнати для себе, бо в мене організм слабкий, - скаржиться чоловік. - Від магазинної горілки у мене все болить, а від домашньої самогонки відчував себе добре. Якось пригостив перваком своїх сусідів, їм дуже сподобалося і вони попросили мене вигнати для них. Тож з того моменту раз на тиждень я гнав собі й сусідам.»
«Під час санкціонованого обшуку в господарстві Павла нами було вилучено самогонний апарат, 420 літрів закваски та 7 літрів самогону, - повідомив начальник міліції Котелевщини, Віталій Браславець, - кількість вилученої продукції достатня для виготовлення більше ста літрів самогону.»
Наразі правоохоронці встановили, що чоловік збував місцевим мешканцям самогон по 20 гривень за літр. Вирішується питання про порушення кримінальної справи за статтею 203 Кримінального кодексу України – зайняття забороненими видами господарської діяльності. До речі, в 2004 році чоловік вже притягувався до кримінальної відповідальності за даний злочин та відбувся виплатою штрафу в розмірі 850 гривень. Схоже, що правильних висновків тоді Павло не зробив, проте нині перед правоохоронцями та громадськістю він поклявся більше цим не займатися.
«Все, клянуся, що більше ніякої самогонки, - говорить Павло, - краще буду огірки вирощувати в теплицях чи на будівництво поїду!»
Що ж, сподіваємось, що Павлові вдасться спростувати народну приказку: «Горбатого могила виправить!»

Автор: Алла Квіта, інспектор ВЗГ УМВС України в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
22 листопада 2011, 11:03 | Котельва | Кримінал
1. sskifff / 24 квітня 2019, 14:31
Качественное, можно сделать только самому для себя, а не на продажу, и на хорошем Самогонном аппарате, а там бодягу гнали. Я вот чисто для себя взял вот такое чудо в полном комплекте Посилання на samagonnij-aparat.io.u Авторский самогонный аппарат называется и теперь вообще беды не знаю!
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації