Вхід | Реєстрація

«Ми просто жили «Майдансом»

«Ми просто жили «Майдансом»

Новосанжарець Костянтин Пудло несподівано для себе пройшов кастинг і брав участь у другому сезоні шоу «Майданс» у складі збірної команди Полтава-Комсомольськ.

Також Костя був глядачем на прямому ефірі «Танцюють всі». І зараз хлопець продовжує вчитися танцям, паралельно закінчуючи академію. Про ці та інші речі ми дізналися від героя нашої статті. Вінподілився незвичайними моментами, які вже поміняли його життя.

 

Пройшов престижний танцювальний кастинг, … не вміючи танцювати

Костя Пудло розповідає, що особливих задатків до танців змалку не виявляв, але пригадує випадок, коли захотів зайнятися танцями. Поскільки в той самий часнавчався  ще в музичній школі, то батьки поставили перед фактом, що потрібно обирати або перше, або друге. І хлопець обрав друге — музичну школу, бо уже займався в ній тривалий час. Здається, що це дитяче бажання лишилося позаду. Адже хлопець у старшому віці якщо і танцював, то лише на дискотеках.

І от, коли вже навчався на п’ятому курсі Аграрної академії зі спеціальності «облік і аудит», то друг запропонував узяти участь у кастингові на шоу «Майданс». Щоб разом, бо так і цікавіше, і веселіше. Костя, трохи повагавшись, погодився. За примхою долі, сам друг на той кастинг так і не з’явився, посилаючись на зайнятість. А от Костя на кастингові дуже хвилювався. Учасники один за одним проходили або ні. Тренери показували танцювальні рухи і потрібно було повторити їх. Хлопець чекав з самого ранку, спостерігаючи, як хтось танцює, розтягується та інтенсивно готується. І сам собі думав: чи зможе він пройти такий відбір без попереднього танцювального досвіду? Трохи розтягнувшись, пішов до тренерів, бо підійшла нарешті і його черга. Костя Пудло розповідає:

— Викликали людей і вишикували їх у два ряди. Давали три спроби повторити рухи тренера. Якщо за ці три рази твій номер не називають, то це означає, що ти не проходиш. Перший раз — протанцював. Назвали один, інший номер, але не мій. Уже чомусь подумав, що не пройду. І коли вдруге протанцював, то назвали мій номер — 46. Я сам не сподівався, що пройду кастинг.

 

«Це була величезна робота!»

Нагадаємо тим, хто не дивиться «Майдансу», що це унікальне по масштабності танцювальне змагання, яке відбувається між 12 командами-містами по 500 чоловік у кожній і яку транслює телеканал «Інтер». У  2011 році брала участь у цьому шоу і Полтава спільно з містом Комсомольськ. У цю команду, власне, і потрапив Костя. Спеціальним тренером збірної був Іван Козак Jozzz.

— Це була величезна робота, як виклик кожному, хто брав участь в конкурсі, а не тільки тренера, — запевняє Костя.

Він, говорить, що було дуже тяжко, бо готувалися з ранку до вечора, з короткими перервами на перекус. По п’ять автобусів відправлялося з полтавчанами до Комсомольська тренуватися і навпаки, міняючись кожні два дні. Між учасниками шоу була дружня, тепла атмосфера, яка панувала під час участі в програмі. Коли учасникам давали день відпочинку, то на наступний день зустрічалися так, немов би давно не бачилися. І вже встигали засумувати один за одним.

Та особливо хлопця вразило те, що виявляли неабияку витривалість діти 7-9 років. Хлопець дивувався:

— Якщо ми, дорослі, тяжко переносили цей шалений ритм тренувань, то  ці дітки не відставали. Не проявляли слабкості, тренувалися з усіма нарівні. Особливо важко було перед прямими ефірами, бо навіть перерв як таких не було. Не знаю, мабуть, їм допомагала якась дитяча енергія.

Коли знайомився в перервах з людьми чи коли їхав у автобусі, то з подивом для самого себе відкривав, що учасники або раніше танцювали, або займаються танцями. А коли в хлопця питали, де він танцював раніше, ніяково відповідав, що ніде… Та це не заважала хлопцеві завчати танцювальні рухи і навіть потрапити в сотню кращих з команди Полтави, коли на чергову частину шоу на прохання телеканалу відбирали таку кількість з 250 чоловік.

 

«Каміння з неба, але репетиція буде»

Перед прямими ефірами команди приїздили раніше. І збірна команда Полтава-Комсомольськ не була виключенням. Нікого нікуди не відпускали, усім забезпечував телеканал «Інтер». Це і поїздки між містами, які брали участь у шоу, і до самого Києва, і харчування, і таке інше.

Уже на закритій зоні «Майдансу» говорили, коли можна тренуватися. Були і екстремальні тренування — на асфальті. Перед ефірами обов’язково проводилася така собі генеральна репетиція команд. Режисери, оператори повинні були подивитися, як краще зняти, з якого саме ракурсу.

— Це було обов’язково, — говорить Костя, — нам казали: хоч каміння з неба падатиме, але репетиція буде суворо по графіку. Пам’ятаю, навіть, що одного разу і дощ періщив, а ми танцювали. Також нас готували до психологічних моментів. Наприклад, що, можливо, ми потрапимо в об’єктив камери, а може, й ні, але ми повинні посміхатися, бо будуть усі посміхатися для глядачів, а ти ні. А так негарно.

Про сам початок першого прямого ефіру хлопець згадує без хвилювання, бо тоді вони думали лише про те, щоб виступити і… зігрітися. Бо було холодно, а вони виконували танцювальний номер «Африка» в легких спеціально зшитих костюмах. Костянтин говорить, що скільки не танцювали, тренер їм постійно говорив: «Тримайте лінії!». І от ці лінії ми на прямому ефірі тримали краще, ніж коли-небудь за весь час тренувань. Усе вийшло дуже добре. Ніхто не підвів. Усіх супроводжував якийсь командний дух. Коли ми пройшли далі і за нас проголосували люди,  ми були дуже раді. Уся наша команда бігла на тренера. Він лишився живим після того (Посміхається).

Не обходилося під час прямих ефірів без непередбачуваних обставин. Було таке, що хтось потягнув плече чи ногу… Але навіть із розтягненнями танцювали і викладалися «під заморозкою». Було навіть таке, що на дівчину, яка виступала, впала… камера з оператором. А це більше ста кілограмів. Але нічого — встала і пішла далі танцювати на своїй позиції.

Костя говорить, що конкуренції між командами України, як такої, не було. Він відзначив, що дуже дивувався, коли Харків та Суми кричали їм «Молодці!» та гаряче підтримували їх.

Команда Полтава-Комсомольськ протрималася до півфіналу шоу «Майданс». За цей час учасники різних міст дуже подружилися. Костя і його друзі з проекту мріють на наступний рік ще раз взяти в цьому шоу участь за умови, що Полтава потрапить у список міст-учасників:

— Можна сказати, що то було окреме життя,— пригадує Костя.— Є такий лозунг шоу — «Живи Майдансом!» — і ми всі ним жили. Це не передати. Це тільки треба пережити. І хотілося б це пережити знову.

Крім моря вражень від танцювального шоу, учасників проекту нагородили екскурсією до  міста Севастополь, яку спонсорував мер Полтави Олександр Мамай. Там учасники насолодилися екскурсіями, прогулянкою на катері та відвідали музей.

 

Повернення в реальне життя

Після шоу хлопцеві довелося підтягувати «хвости» з навчання, як і багатьом іншим учасникам, які навчалися хто в школі,  хто в інституті. Але найбільшою проблемою були навіть не сама здача предметів, а численні пропуски у зв’язку з тренуваннями до шоу. Та все ж хлопець впорався. І довго сумувати не довелося. Після закінчення участі в шоу полтавський гурт учасників «Майдансу» був запрошений та виступав у Полтаві на престижній події: нагородженні «Молоді року-2011», де участь Полтави у шоу «Майданс» відзначено в номінації «Наймасштабніша подія-2011». Вони також там виступали з трохи зміненим (у зв’язку зі зменшенням кількості учасників) номером «Україна», який демонстували на «Майдансі» і який людям дуже сподобався. А в грудні були запрошені виступити на конкурсі «Красуня Полтави- 2011».

Хлопець поділився ще однією цікавою подією в житті. Костя з захопленням дивився всі чотири сезони шоу «Танцюють всі». І вирішив поїхати глядачем у Київ, на прямий ефір. Купив квитки через Інтернет і вирушив у столицю. Хлопець купив собі місце у фан-зоні і мав змогу спостерігати за сценою за метр від неї. Перше, що відзначив хлопець для себе, так це те, що сцена виглядає зовсім інакше, ніж на екрані. Судді дуже зібрані і суворі. І от ведучий Дмитро Танкович у реальному житті такий же, як на екрані, як у шоу. Коли була реклама, то ведучий не полишав глядачів і розважав публіку жартами, спілкувався з залом. Дехто говорить, що на екрані лише грають на публіку, що фальшиво співчувають судді. Але знову ж таки, коли був час реклами у глядачів, то навіть знімальна група щиро підбадьорювала і заспокоювала учасників. Це розвіює такі людські підозри. І поки глядачі виходили перекусити, то на сцені не переставали працювати: поправляли декорації, працювали з учасниками.

Загалом тривало шоу з 8-ої години вечора до 1-ої години ночі. Костя не жалкує, що наважився на таку поїздку. Він уболівав за улюблених танцюристів, отримав масу задоволення та купу вражень, як і всі, хто там був.

 

Практично епілог

На сьогодні Костя закінчує навчатися в академії і паралельно займається хіп-хопом і поппінгом в колективі «Ювента» у Полтаві. Збирається брати участь у танцювальних баттлах. Одним з його тренерів є учасник 3–4 сезонів шоу «Танцюють всі» Влад Гречка. Ще хлопець планує навчитися таким танцювальним напрямкам, як джаз-фанк та хаус і взагалі не хоче зупинятися на досягнутому.


Автор: Роза ТУМАНОВА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації