Вхід | Реєстрація

Свято першого дзвоника у Кобеляках

Свято першого дзвоника у Кобеляках

Першого вересня розпочався новий навчальний рік. Журналісти «ЕХО» побували на святі першого дзвоника у Кобеляцькій загальноосвітній школі № 2 та Кобеляцькому професійному аграрному ліцеї.
За доброю традицією свято початку нового навчального року у школі № 2 проводять на шкільному стадіоні. Ось і минулого суботнього ранку більшу частину зеленого газону зайняли учні, педагоги, батьки та рідні школярів.

Проте найбільше привертали до себе увагу не святково одягнені школярі та вчителі з квітами, а три прапори правлячої партії, які майоріли на імпровізованій сцені майже вдвічі вище від одного державного. У руках кожного першокласника були надувні кульки синього кольору з назвою цієї ж партії. Та й пакунки з подарунками, які вручали дітям були з аналогічними написами. Схоже, передвиборча агітаційна робота на підтримку правлячої партії набирає у Кобеляках шалених обертів. Тільки якось дивно було спостерігати за нею на шкільному святі.

Та головними цього дня були, звісно ж, найменші — першокласники. Цього року за шкільні парти школи № 2 сядуть 85 наймолодших учнів. І першачків, і вже дорослих старшокласників привітала зі святом директор Світлана Грінько.

— Для мене особисто День знань — це найпрекрасніший день, — каже Світлана Юріївна, — адже цього дня я спостерігаю ностальгічні погляди батьків, дідусів та бабусь, які повертають їх у минуле. Вони згадують свої шкільні роки. А діти, які сьогодні прийшли до школи знають, що попереду нелегка і клопітка праця — навчання. У народі цей день називають Днем першокласника і випускника. Тому звертаюся, у першу чергу, саме до вас. Дорогі діти, будьте впевнені у своїх силах, відкривайте для себе новий світ, завжди йдіть уперед та пізнавайте нові вершини. А найголовніше, будьте щасливими.

Далі присутніх вітали гості свята — голова Полтавської обласної ради Іван Момот та голова Кобеляцької райдержадміністрації Анатолій Таранушич. Іван Михайлович вручив директору школи сертифікат на комп’ютерне обладнання для нового кабінету інформатики, а Анатолій Олексійович передав кольоровий принтер. Після чого кожному першокласнику особисто вручили пакунок із канцелярським приладдям.

Із вітальними віршованими рядками до усіх присутніх звернулися і самі першокласники. А Оля Скрильник виконала шкільну пісеньку «Учат в школе», за що отримала шквал аплодисментів від присутніх на святі. Після цього старшокласники вручили найменшим їхню першу шкільну книгу — «Буквар». І нарешті, настав момент, коли лише лічені хвилини відділяли всіх від урочистого першого дзвоника. Право здійснити його отримали першокласниці Оля Скрильник і Юля Заворотна та одинадцятикласники Олександр Куземко й Богдан Дейнека.

Після того, як діти обійшли широке урочисте поле шкільного стадіону, учні та педагоги вирушили до своїх просторих класів на перший цьогорічний урок.

У Кобеляцькому професійному аграрному ліцеї свято Першого дзвоника відбулося вже у понеділок, третього вересня. Рівно о 8:00 всі учні та вчителі вишикувались на подвір’ї ліцею. Першою привітала всіх учениця навчального закладу Катерина Колісніченко, яка виконала пісню «Осінь». Далі до імпровізованої сцени урочисто внесли Державний Прапор. Ведучі свята розповіли першокурсникам, що цей начальний заклад веде кваліфіковану підготовку фахівців сільського господарства. Випускники ліцею відкривають власні справи, працюють керівниками державних та приватних підприємств. Здобувши освіту, вони часто повертаються до стін рідного навчального закладу викладачами, майстрами та працівниками.

Далі з вітальними словами до учнів звернувся директор ліцею Борис Чичка. Він повідомив, що цього навчального року до аграрного ліцею прийшли навчатися майже 140 учнів. Та у першу чергу, директор звернувся до першокурсників, яким розповів, що випускники ліцею отримують професію, яка користується попитом на ринку праці. А серед педагогічного колективу є викладачі першої та вищої категорії. На завершення він побажав усім присутнім добра, здоров’я та успіхів у навчанні.

Від імені районної влади до присутніх звернувся перший заступник голови Кобеляцької РДА Микола Шабалтій. Він побажав учням успішного навчального року і не витратити цей час дарма.

— Здобувайте знання та отримуйте свою омріяну професію, — каже Микола Павлович. — Я впевнений, що ви зробили правильний вибір. Адже успішно закінчивши цей навчальний заклад, ви зможете знайти гідне робоче місце.

Після вітальних слів заступник директора з навчально-виховної роботи Яніна Монастиренко зачитала наказ про зарахування учнів на перший курс. І під Державний Гімн урочиста лінійка з нагоди початку нового навчального року завершилась.


Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
7 вересня 2012, 14:37 | Кобеляки | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації