Вхід | Реєстрація

Робочі місця — в очереті

Робочі місця — в очереті

12-го вересня відбулася чергова сесія Новосанжарської районної ради. Найбільше часу на обговорення у депутатів пішло на «Різне», оскільки з основних питань порядку денного голосували вже традиційно — без обговорень.

Без зауважень проголосували за бюджетні питання. І лише у голови районної ради Володимира Левицького був коментар, який він адресував начальнику фінуправління Любові Кибкало:

— На інші галузі — освіту, культуру — видатки збільшуються. Там на 20 відсотків, там на 40. А на фізичну культуру — лише на 13. Треба якось вирівнювати ситуацію.

У продовженні сесії депутати послухали інформацію прокурора району Віктора Каралаша, внесли зміни до деяких районних програм. Також продовжили контракт на рік із завідуючою Новосанжарським районним методкабінетом Наталією Карась і на три роки — з директором КП «Інформаційний центр «Новосанжарщина» Олександром Зінченком. Із Оксаною Дашко на рік уклали контракт, відповідно до якого вона буде займати посаду директора Новосанжарського районного будинку дитячої та юнацької творчості.

За годину депутати впоралися з дванадцятьма питаннями порядку денного. Потім перейшли до «Різного», яке забрало на себе ще хвилин із двадцять. Спочатку перед депутатами виступила представник компанії «Фітофьюелз Інвестметз». Вона розповіла про задум створити у Новосанжарському районі логістичний центр. Вибір саме нашого району диктується тим, що на Новосанжарщині є значні запаси біоматеріалу, тобто очерету. Складають вони 7 тисяч гектар.

— Наш інтерес у цьому проекті — це створення нових робочих місць, — пояснив Володимир Левицький, — треба вивчати цей напрямок і обмірковувати перспективи співпраці.

— А хтось вивчав вплив скошування очерету на екологію? — поцікавився голова фракції «Фронту змін» у районній раді Сергій Бульбаха.

Доповідачка відповіла, що компанія має спеціальну службу, яка вираховує оптимальні строки скошування очерету. Щоб від цього не страждали ні флора, ні фауна.

— А як щодо того, що Велике Болото має статус заповідника? — запитав голова фракції «Батьківщини» у районній раді Геннадій Супрун.

— Ми залишатимемо території, куди зможуть мігрувати червонокнижні птахи та тварини, — пояснила представниця компанії.

Депутатів її відповідь не переконала.

— Та це все теорія, а на практиці ніхто його не дотримуватиметься! — зауважив хтось із залу.
Тоді із своїми аргументами до дискусії долучився перший заступник голови райдержадміністрації Володимир Тараненко.

— Ви знаєте, що роблять із тим очеретом по селах?! («Знаємо! Знаємо!»). Його просто випалюють! А тут компанія буде займатись виробництвом пілонів. Ніякого страху у тому немає!

Наприкінці сесії на трибуну піднявся Геннадій Супрун, який повідомив про утворення у районній раді депутатської групи «Батьківщина», до складу якої увійшли 14 депутатів з партій-учасниць об’єднаної опозиції.

Останнім виступив Сергій Бульбаха, який застеріг колег-депутатів та присутніх у залі керівників від порушення виборчого законодавства. І нагадав, що розміщення політичної агітації на приміщеннях державних та комунальних установ та всередині  їх — заборонено. Тоді як по району фіксують випадки, коли цей пункт закону про вибори порушується.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 вересня 2012, 11:55 | Нові Cанжари | Суспільство
1. валентин / 16 вересня 2012, 11:11
Робочі місця створювати потрібно,особливо для молоді. Для цього необхідно в район залучати інвесторів.Але інвестор - інвестору різниця.Позиція керівництва цікава БМП в парку Перемоги поставити неможна , бо заповідник , а викосити найбільше болото в районі , домівку червонокнижних птахів - запросто.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації