Вхід | Реєстрація

На Полтавщині китайці вивчали досвід захисту рослин

На Полтавщині китайці вивчали досвід захисту рослин

Нещодавно заступник голови облдержадміністрації Володимир Замикула провів робочу зустріч з делегацією Адміністрації з карантину та захисту рослин Китайської Народної Республіки, яку очолював заступник генерального директора Дослідницького центру стандартів і технічного регулювання Китайської Народної Республіки Су Жонмінг.

За словами представників делегації, метою візиту в Полтавську область є необхідність проведення аналізу ризиків поширення карантинних організмів при ввезенні кукурудзи з України до Китаю. Тому було прийнято рішення на місці вивчити питання застосування технології виробництва кукурудзи, підходів застосування засобів захисту рослин у боротьбі зі шкідливими організмами, питання організації моніторингу та аналізу якості зерна, нормативно-правову базу, що діє в Україні та регламентує зерновий ринок.

Представляючи Полтавську область, заступник голови облдержадміністрації Володимир Замикула зауважив, що Полтавщина — це потужний агарний регіон, який займає провідне місце у державі за рівнем розвитку рослинницької та тваринницької галузі. У агроформуваннях області застосовуються передові підходи стосовно ведення виробництва і продукції, яку виробляють в області, що відповідає всім сучасним міжнародним вимогам.

Підтвердженням цього є те, що Україна сьогодні є потужним гравцем на міжнародному зерновому ринку. З Полтавської області кукурудза експортується до 67 країн світу, що в умовах жорсткої конкуренції на цих ринках є найкращим свідченням високої якості продукції.

Заступник голови облдержадміністрації Володимир Замикула запевнив китайців, що в області серйозна увага приділяється питанням боротьби зі шкідниками, хворобами та бур’янами, особливо щодо запобігання поширення карантинних організмів. Усі хімічні препарати, що застосовуються на полях області є сертифікованими в Україні та світі й відповідають вимогам безпечності. Крім того в області все більшого поширення набуває біологічний метод боротьби із шкідниками кукурудзи, що є позитивним чинником з огляду на актуальність питання екологічності продукції сільського господарства.

На завершення зустрічі було зазначено, що Китайська Народна Республіка, маючи постійно зростаючий попит на сільськогосподарську продукцію, зацікавлена у поглибленні торгово-економічних українсько-китайських зв’язків, і досвід, отриманий від роботи делегації в Україні, матиме подальший позитивний вплив на розвиток міждержавних відносин.


Автор: Прес-служба Полтавської облдержадмінстрації


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
10 жовтня 2012, 13:22 | Полтава | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації