Вхід | Реєстрація

Бажаючих піти в армію побільшало

Бажаючих піти в армію побільшало

30-го листопада завершується осінній призов до Збройних Сил України. Цьогоріч у Новосанжарському районі побільшало юнаків, які йдуть служити в армію за власним бажанням.

6 листопада близько 9:00 біля Ново­санжарського райвійськкомату, незважаючи на дощ, зібралася юрба людей. Це рідні та друзі прийшли провести до війська призовників. Тим часом у приміщенні військкомату троє юнаків — Антон Бурда із Галущиної Греблі, Микола Лубоцький з Малої Перещепини та Сергій Кас’яненко з Лелюхівки — проходять інструктаж. Олександр Бабенко, районний військовий комісар, говорить хлопцям, що вони далі вирушають на автостанцію, звідти їх повезуть у Полтаву на збірний пункт. Про всяк випадок нагадує, що в транспорті розпивати спиртні напої заборонено. Після настанов він тисне кожному з хлопців руку.

Уже надворі біля призовної дільниці запитуємо хлопців про їх враження, передчуття, адже скоро вони стануть солдатами. Вони, трішки подумавши, відповідають, що майбутнє їм видається дуже цікавим. Усі троє в чудовому настрої, посміхаються.

Офіційний призов в Україні розпочався 1-го жовтня і триватиме по 30 листопада включно. Станом на 6 листопада з Новосанжарського району на обласний збірний пункт відправлено 23 призовники.

Олександр Бабенко говорить, що вже до 20-го листопада основна маса призовників буде у Збройних Силах України, а до 30-го лише підб’ють підсумки:

— Якщо порівнювати з минулими роками, то в цьому році кількість бажаючих піти в армію збільшилася. Правда, не всіх беруть, бо стан здоров’я не відповідає вимогам. Більшість цьогорічних призовників є випускниками ВУЗів, технікумів та професійно-технічних училищ.


Автор: Оксана ЛЕВЧЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
9 листопада 2012, 16:24 | Нові Cанжари | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації