Вхід | Реєстрація

Незабутній відпочинок

Незабутній відпочинок

У прохолодні осінні дні так приємно згадувати про яскраве тепле сонце і блакитні морські хвилі. І кілька десятків освітян з Новосанжарського району, які зараз працюють кожен у своєму закладі, можуть із теплотою згадувати цьогорічний відпочинок.

У наш час люди просто не можуть уявити собі літо без відпочинку — без піщаних пляжів, на яких можна нескінченно довго голубитися на сонечку, обзавестися загаром або новими знайомими й відпочити від щоденної суєти, шаленого ритму життя. Відпочинок на морі — це також спосіб оздоровити своє тіло й душу — не тільки особисто для себе, але й для всієї своєї сім’ї.

«Куди ж поїхати у відпустку, щоб добре відпочити, враховуючи наповнюваність власного гаманця?» — мабуть, часто задавали собі таке запитання не тільки освітяни нашого району…

Райком профспілки працівників освіти запропонував відпочинок на Чорному та Азовському морях! Курорти Коктебель, Судак, Міжводне, Веселе розташовані на Чорноморському узбережжі. Наші освітяни побували й у Кирилівці та на Федотовій Косі, що на Азові. Кожний, хто відпочивав, відчув гармонійне поєднання ласкавого сонця, моря, аромату степових та гірських трав і наявністю багаторічного Соснового бору. Саме тут ми виявили найрозвиненішу інфраструктуру розваг і дозвілля на всьому узбережжі. До наших послуг були: море, зручний для дітей пляж з помірно пологим дном, водні гори, рибна ловля і безліч спортивних і дитячих майданчиків, містечко атракціонів і концертно-артистичні майданчики, щоденні дискотеки й шоу-караоке, водні гори для дітей і величезний вибір водних мотоциклів і велосипедів, прогулянки на катерах і яхтах, дитячі атракціони, луна-парк, зали комп’ютерних ігор, численні бари й кафе, молодіжні дискотеки, продовольчі базари, екскурсійні маршрути до Ялти, Нового Світу, Сонячної Долини, Гурзуфа, Феодосії, Ластів’ячого гнізда…, а мальовнича місцевість гірських районів, що щорічно привертає увагу десятків тисяч туристів — прихильників активного відпочинку. Чатир-Даг, Демерджі, Ай-Петрі, безліч печерних міст Криму, Мармурова печера, знаменита печера Еміне-баїр-хосар, Великий каньйон — це тільки небагато гірських визначних пам’яток Криму, які варто відвідати.

Усього оздоровилося 78 працівників освіти та членів їх сімей на суму 26 тисяч гривень. Проїзд 400 грн. кожному члену профспілки сплачено за профспілковий бюджет. Заслуговує на увагу організація відпочинку полтавською фірмою «Море», менеджер Ірина Свічкаренко, яка забезпечила комфортним перевезенням (особливо приємне, уважне було обслуговування водіями) та розселенням відпочиваючих.

Особисто для мене та для моїх колег із різних шкіл району, з якими спілкувалась після поїздки, відпочинок у Криму — це незабутні, яскраві враження, це ласкаве сонце, тепле Чорне море, пахощі квітів і трав, це палаци й музеї, ботанічний сад і парення з рідкісними реліктовими рослинами, це величні гори, сріблясті гірські річки, водоспади, озера, зелені луги, ліси й заповідники, аромат ялівцевих гаїв, смак неповторних кримських вин, це сплетіння Сходу і Заходу, історія греків і Золотої Орди, татар і запорожців, церкви перших християн і мечетей, це легенда, це пісня, записана нотами печерних міст, руїнами середньовічних замків і фортець, що вражають своєю красою, розкіш Лівадійського й Воронцовського палаців, що збереглися до наших днів, це просто божествена насолода.

Користуючись нагодою, від імені всіх відпочилих, висловлюю слова найщирішої вдячності райкому профспілки працівників освіти Новосанжарської РДА, а особливо Валентині Тихонівні Кульчинській за організацію змістовного відпочинку та оздоровлення. Адже влаштовувати відпочинок для інших — це дуже велика праця! Голова райкому особисто піклувалася про кожного, хто їхав на море: виряджала групи в поїздку до Криму та Азова, телефонувала чи зручно влаштувалися, яка погода, чи все добре, чи, може, щось потрібно…

Сподіваємось, що в наступному році Ви знову покличете нас у казковий Крим до теплого моря.


Автор: Тетяна ШИНКАРЕНКО, голова профспілкового комітету Руденківської школи


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 листопада 2012, 11:11 | Нові Cанжари | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації