Вхід | Реєстрація

Бюджет прийняли з другого заходу

Вісімнадцята сесія Новосанжарської районної ради складалася з двох пленарних засідань. Розпочавши її 19-го грудня розглядом бюджетних питань, депутати завершили сесію на засіданні 25-го грудня прийманням районного бюджету на наступний рік.

Починаючи засідання від 19-го грудня, голова районної ради Володимир Левицький констатує невисоку явку депутатів. Усього в залі зареєструвалися 36 районних обранців. На початку сесії на трибуну виходить начальник фінансового управління Любов Кибкало. І повідомляє, що прийняти районний бюджет депутати зможуть лише за тиждень — після того як відбудеться сесія обласної ради.

— Чого ми тоді збиралися? — обурюється один із депутатів. Його сусіди нерозуміюче хитають головами.

Любов Яківна тим часом пояснює, що бюджет наступного року буде напруженим. І працювати доведеться у жорсткому режимі економії.

Із значимих питань вісімнадцятої сесії — звіт голови районної ради Володимира Левицького. У своєму виступі він зокрема зауважує, що із 18 позицій його персональних повноважень виконувались 16. Із 32 позицій повноважень ради — 26.

У своєму виступі голова ради зупиняється на районних програмах, які депутати приймали на сесіях.
— Часто, звітуючи про хід тієї чи іншої Програми, її виконавці не подають аналізу та обґрунтування — ефективна чи неефективна ця Програма, потрібна вона надалі чи не потрібно депутатам її приймати! — пояснює Володимир Левицький.

Далі у своєму виступі голова розповідає про діяльність ради. Про рішення, які приймалися депутатами. Про розвиток різних галузей району. Про координаційні наради, дві з яких були проведені у цьому році. Аналізуючи роботу депутатів, Володимир Левицький попрохав колег звернути увагу на відвідування ними засідань постійних комісій. За допомогою проектора обранцям продемонстрували списки тих, хто ці засідання відвідував регулярно, і тих, хто частенько на них не ходив.

Завершуючи виступ, Володимир Левицький висловив готовність сприйняти конструктивну критику. Але депутати проголосували за звіт без зауважень.

Наприкінці засідання до колег звернувся депутат Віктор Дубович. Від імені жителів Нехворощі він подякував депутату обласної ради Юрію Лебедину, який виділив 150 тисяч гривень на облаштування дамби на річці Оріль, та керівництву району, яке допомогло вирішити проблему, що існувала із 2007-го року.

Пленарне засідання продовжилося 25-го грудня. Депутати зібралися буквально на півгодини, щоб таки прийняти бюджет на наступний рік та послухати вітання Діда Морози зі Снігурочкою і щедрувальників із Центру культури та дозвілля.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 грудня 2012, 12:16 | Нові Cанжари | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації