Вхід | Реєстрація

Чи є ажіотаж навколо залізничних квитків на новорічні та різдвяні свята?

Чи є ажіотаж навколо залізничних квитків на новорічні та різдвяні свята?

Це намагалися з’ясувати журналісти тижневика «ЕХО».

Перший сніг, окрім ожеледиці на дорогах, приніс кобелячанам нагадування про прийдешні зимові свята. Утім, в інтернеті з'явилася інформація, що квитків на новорічні свята в Укрзалізниці вже немає.

Ми вирішили особисто це перевірити. Для цього направились до села Бутенки на залізничну станцію «Кобеляки». Касир станції повідомила, що купити квитки на новорічні залізничні рейси нині не становить проблеми. І чутки, які поширились в інтернеті щодо зникнення квитків на святкові потяги, спростовує. Тим більше, за словами касира, у разі виникнення такої проблеми можуть ввести додаткові поїзди або ж вагони. Хоча на сьогоднішній день ажіотажу з купівлі квитків поки що немає. Проте кількість пасажирів на новорічні свята суттєво збільшується.

За її словами, у роботі станції «Кобеляки» нічого не змінилось. Нові напрямки також не з’явились. На сьогоднішній день зі станції можна доїхати до Сімферополя, Москви, Херсона, Харкова, Смілої, Кременчука та Полтави. Також до Кременчука відправляється рейковий автобус. Він відходить зі станції о 14:25 та о 20:26.

На новорічні та різдвяні свята, як стверджує касир, найпопулярніший напрямок серед пасажирів — Західна Україна.

Ми поцікавилися у працівника Укрзалізниці, чи змінився процес купівлі квитків. Вона відповіла, що ні. Як і раніше, він здійснюється за паспортними даними. Також касир повідомила, що зараз набуває популярності бронювання квитків через інтернет. І людей, які користуються цією послугою, з часом стає дедалі більше. Серед них є як студенти, так і люди старшого віку.

Дізнатися про наявність квитків можна за номером 9-33-69. Проте режим роботи квиткової каси часто змінюється. Попередній продаж квитків здійснюється з 9 до 18 години дня. Перерва — з 11:50 до 13:50, з 14:45 до 16:15 і з 1:30 до 4:30.

Також ми запитали у працівниці станції «Кобеляки», чи зростуть ціни на квитки в новорічні свята. Вона відповіла, що так. Проте конкретні цифри назвати не змогла, адже ціна коливається в залежності від діючого коефіцієнта. Тому ми вирішили знайти цю інформацію в інтернеті. На офіційному веб-сайті Укрзалізниці зазначено, що в дні передноворічних свят буде діяти календарний коефіцієнт 1,1. Тому на період із 25 до 30 грудня вартість проїзду збільшиться, у порівнянні з попереднім календарним місяцем. А вже 31 грудня вступить у дію інший коефіцієнт — 0,7. Отож, вартість проїзду буде значно зменшена.

Та інформація з приводу коефіцієнтів мало кому зрозуміла. А тому ми вирішили особисто дізнатись вартість квитків на офіційному веб-сайті Укрзалізниці. Як приклад, обрали напрямок Полтава-Львів. І дізналися, що в період з 12 по 24 грудня вартість квитка в плацкартному вагоні коливається від 138 до 163 гривень. На 25 грудня плацкартних місць уже немає. Лише купе та люкс. Їхня вартість — 303 та 813 гривень відповідно. А з 28 по 30 грудня залишились лише місця люкс, вартістю 900 гривень. Проте вже 31 грудня ціни знову впадуть. І місця можна придбати як в плацкартному вагоні, так і в купе та люкс. Вартість плацкартного місця вже становитиме 110 гривень, купе — 197, а люкс — 530.

На сайті Укрзалізниці також запевняють, що постійно моніторять ситуацію і щойно десь виникне брак квитків, то одразу залучать інші додаткові поїзди. А якщо й вони не впораються, то ще є резерв. Кажуть, що ажіотажу навколо квитків робити не треба, мовляв, усіх пасажирів довезуть. Там також повідомляють, що найбільше додаткових потягів спрямовано на Західну Україну. До Львова, за потреби, обіцяють запустити ще один «Хюндай». Переконують, що біля них усе літо трудилися українські та корейські фахівці. І в цю зиму, запевняють, вони серед поля не ламатимуться.


Автор: Дарія СРІБНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 грудня 2013, 09:10 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації