Вхід | Реєстрація

Дмитро Кулічковський вважає, що постраждав через громадянську позицію

Дмитро Кулічковський вважає, що постраждав через громадянську позицію

Марківський священик є одним із активних учасників протестного мітингу в Києві.

Вісімнадцятого грудня житель Марківки Дмитро Кулічковський звернувся за медичною допомогою до Полтавської обласної лікарні. Медики діагностували у Дмитра Романовича різану рану лівої стопи. Лікарі обробили пошкодження і рекомендували приймати антибіотики та знеболювальні пігулки. Як розповідає Дмитро Кулічковський, пошкодження він отримав у власному дворі. Близько п’ятої ранку священик повернувся з Києва, куди їздив для участі в мітингу, більше відомому як Євромайдан. Кулічковський є одним із найактивніших учасників протесту, який організований громадськими діячами та лідерами української опозиції. Марківський священик не лише їздив у столицю, він ще кілька разів виступав на мітингах у Кобеляках.

18-го, зайшовши у двір, Дмитро Кулічковський, за його словами, наступив на якийсь гострий предмет, котрий пробив взуття і увігнався в ногу. Коли зійшло сонце, то чоловік знайшов на подвір’ї одинадцять саморобних металевих «їжаків». Вони були виготовлені із заточених гвіздків, зварених між собою. «У мене й жінка цією зброєю поранилась, — розповідає Кулічковський. — Це вже як я постраждав, то вона зізналась. А поранилась ще раніше, до мого приїзду».

Отримавши пошкодження, чоловік звернувся за допомогою до місцевого фельдшера. А той порадив йому зробити щеплення від правця. Позаяк такої вакцини в Марківці немає, то Кулічковський поїхав у Полтаву. Крім того, він повідомив про подію місцевого дільничого інспектора міліції, який пообіцяв розібратися в ситуації. На номер 102 Кулічковський дзвонив, але потрапляв до Новосанжарського райвідділу внутрішніх справ.

Дмитро Романович вважає, що, підкинувши йому у двір «їжачків», хтось намагається помститись священику за активну громадянську позицію. Він каже: «У селі я з усіма живу нормально, ховаю людей безкоштовно. Це мені за участь у Майдані чи за щось інше мстяться».

Також він розповідає, що йому кілька разів телефонували на мобільний незнайомі чоловіки. При цьому номер співрозмовників був прихований. Ті, хто дзвонив, цікавились, коли Кулічковський їхатиме в Київ, чи бере з собою інших людей і скільки платить за поїздку. «Я їм сказав, що добираюсь попутками. А грошей нікому не даю, бо їжджу в столицю за ідею», — пояснює Кулічковський. Одинадцять «їжачків», знайдених на подвір’ї, він залишив собі. А їздити в Київ збирається й надалі.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
29 грудня 2013, 10:01 | Кобеляки | Політика


1. Мужик / 29 грудня 2013, 19:51
Цей батюжка дійсно досить активний
2. 33333333333333дд / 9 січня 2014, 20:24
Вчора це чудо бігало по організаціях з вітаннями. Капец.
3. 7777фф / 10 січня 2014, 09:19
свій- 33 і всі інші-- священник-молодець він робить те що зможе-- а ви тільки коментарі даєте
4. Просто Вася / 10 січня 2014, 10:20
6. 33333333333333дд пише:
«Вчора це чудо бігало по організаціях з вітаннями. Капец.»

Чоловік колядував з іншими людьми. Знаєте, є така народний звичай - колядувати. Ви перший хто дума, що це "капец". Нічого поганого тут нема.
Самого священника особисто не знаю, не стикався. Та "йожики" солідні
5. 33333333333333дд / 10 січня 2014, 18:18
Традиція хороша і я -за. Але ж...колядують на Різдво, а не коли придумаеться.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації