Вхід | Реєстрація

Жителі Іванівки пікетували РДА

Жителі Іванівки пікетували РДА

У вівторок 5-го травня біля будівлі Кобеляцької райдержадміністрації зібралися кілька десятків людей.

Як виявилося, усі вони є жителями Іванівської сільської ради. Люди приїхали у Кобеляки, щоб висловити своє обурення з приводу катастрофічного зниження закупівельних цін на молоко. За словами селян, заготівельники почали купляти молоко по 2 гривні за літр. До цього ціна становила 3 гривні.

Крім того, за словами людей, їх обурила звістка про те, що вартість молока впала нібито через розпорядження райдержадміністрації. Про це їм сказали заготівельники.

З цього приводу голова РДА Таміла Шевченко розпорядилася терміново скликати нараду за участю компетентних служб, підприємців, які закупляють молоко, та представників громадськості. Нарада відбулася в середу, о 13-ій годині.

З приводу інформації щодо розпорядження РДА про зниження цін на молоко Таміла Шевченко сказала:
— Безумовно вона, ця інформація, є недостовірною. Такого розпорядження нема і не могло бути.

 

Найдорожче молоко приймають у Іванівці, Бродщині, Канавах і Радянському

Як і обіцяла Таміла Шевченко, у середу відбулася нарада з приводу ситуації з цінами на молоко. У ній взяли участь відповідальні працівники РДА, райради, керівник ветслужби Сергій Куземко, представники Іванівської громади та заготівельних організацій. Говорили більше години. За цей час устигли висловитися як працівники виконавчої влади, так і всі інші. Лунало чимало пропозицій і претензій. Іванівські селяни поскаржились на те, що оплата за здане молоко проводиться не завжди вчасно. А також вони розповіли історію, як заготівельники не пускають у район конкурентів, котрі могли б підняти ціну. За словами селян, був випадок, коли бізнесменів із Чутового, які платили найбільше, зустрічали прямо на трасі і погрожували їм фізичною розправою. Селяни пропонували, аби Сергій Куземко не видавав недобросовісним заготівельникам потрібних дозвільних документів. Але той відповів:

— Ви що, я не маю права такого робити. Напишуть заяву і мене притягнуть до відповідальності за корупцію.

У ході розмови виявилось, що станом на квітень найвища ціна на молоко в Луганській області. Там за літр платять 4 гривні 20 копійок. Найнижча — у Тернопільській та Чернігівській: 2,5 гривні. Середня ціна по Полтавській області була 2,8 гривні.

Таміла Шевченко повідомила, що на нараду запрошували і представників заводів, які перероблять молоко. Але ті дружно проігнорували листи з Кобеляцької РДА. Шевченко заявила, що буде звертатися до голови облдержадміністрації Валерія Головка, аби хоча б він вплинув на бізнесменів. Врешті-решт пролунала пропозиція, яка нібито задовольнила всіх учасників наради. Представники Новосанжарського підприємства та ФОП Козуб запропонували платити селянам не за літр, а за кілограм молока і при цьому враховувати жирність. Так, при базисній жирності 3,4 кілограм молока коштує 2,7 гривні. А при жирності 4 — 2,94. Пролунало запитання: — А як вплинути на тих заготівельників, які не звертають уваги на жирність, а платять за літр рідини білого кольору?

Виявилося, що таких бізнесменів можна вижити з району тільки силами селян та добросовісних заготівельників. Крім того, стало відомо, що жителям Іванівни, як і Радянського, Канав та Бродщини, платять найвищу ціну за молоко: 2,7 гривні за літр. Усі інші отримують по 2,50-2,60. І найголовніше — РДА цін на молоко не знижувала.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
8 травня 2015, 11:10 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації