Вхід | Реєстрація

«Провінційна мода» стрімко зникає

«Провінційна мода» стрімко зникає

Не впевнений на сто відсотків чи  вживається подібний термін в середовищі людей, котрі займаються створенням чи вивченням моди на професійному рівні, але, ті, хто живе в провінції знають, що там є своєрідне і специфічне уявлення про те, як має одягатися чоловік або жінка. Як правило це якась «дика» калька із по-справжньому модних і актуальних течій і напрямків. Ось скажімо, років десять тому «в моду» у жителів провінції чоловічої статі увійшли черевики із тупими носками. Потім їх змінило гостроносе взуття. Напевне дизайнери, які розробляли весь той жах, насправді нічого нового не придумували. Вони просто «здирали» ідеї у людей дійсно професійних, креативних і високооплачуваних. І доводили їх практично до абсурду. Адже «носії» всього того з дозволу сказати взуття були більше схожі на клоунів, аніж на денді, нехай і провінційного розливу.

Безумовно щось схоже відбувалось і в світі жіночої «провінційної» моди. Щоправда представниці прекрасної статі навіть в селах чи маленьких містечках все ж частіше чим чоловіки відрізняли дійсно гарні речі від вульгарної підробки. Та все ж…Інколи й жінки виглядали так, що дивлячись на них виникали суперечливі почуття. Ніби й смішно, але ж і шкода людину, яка одягла на свої гарні ноги, якесь жахіття із загнутими носками і відверто в ньому мучиться. Адже ходити в такому клоунському взутті небезпечно для здоров’я.

Та все ж потрібно відзначити, що відверто кошмарно одягнених людей на вулицях українських сіл та містечок стає все менше і менше. Ні, вони не вимерли повністю, як різновид. Та все ж їх стрімко витісняють ті, хто вміє одягатися дійсно стильно і виглядати не ординарно. І при цьому не витрачати на одяг і взуття «захмарні» суми грошей.

Такі зміни у смаках та уподобаннях стали можливими перш за все через прорив у сфері комунікацій. Всезнаючий і всевидющий інтернет дає можливість побувати на модних показах або бутіках ледве не у режимі «онлайн». І розробники та продавці одягу для провінції вже не можуть, як раніше безсоромно «пудрити мізки» своїм жертвам. Крім того чимала частина отих «жертв» вже по кілька разів з’їздила в Європу. І їм вже «локшину» на вуха не розвішаєш.

Крім того чимало сайтів на яких рекламують чи реалізують модний одяг, займаються своєрідною просвітницькою роботою. Там ведуть свої блоги фахівці в царині моди, там можна «початитись» чи поспілкуватись на форумі. Ну й напевне найголовніше – там пропонують придбати дійсно якісний  і модний одяг або взуття.


Автор: Степан ЛУГОВИЙ


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
8 травня 2015, 17:30 | Кобеляки | Суспільство
1. Minni Mouse / 19 квітня 2017, 17:37
А вот мне нравится этот стиль, вот хочу новую блузочку прикупить, вот только не знаю какого цвета купить блузку? Красную или синию?
2. Whitefox / 19 квітня 2017, 17:37
Коментар видалено за порушення пункту 2.3 Правил користування сайтом
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації