Вхід | Реєстрація

Не прийшло повідомлення про субсидію? Дзвоніть на 3-21-30

Як відомо, в Україні різко зросли ціни на газ та електроенергію для населення. У зв’язку з цим на державному рівні прийнято рішення про надання допомоги людям у вигляді субсидій на житлово-комунальні послуги.

Було задекларовано, що вже у 20-х числах травня люди отримають повідомлення про це і знатимуть, скільки їм платити за газ та електроенергію за новими цінами.

Та розпочався червень, а дуже багато жителів Кобеляцького району так і не отримали необхідних документів.

За роз’ясненням ми звернулись до Зої Петренко, котра в Кобеляцькому районі очолює Управління праці та соціального захисту населення. Зоя Іванівна одразу наголосила, що приводів для паніки немає і всі, хто має право на субсидію, її отримають.

Зоя Іванівна сказала:

— Так, я пам’ятаю свої слова про те, що люди почнуть отримувати повідомлення вже із 20-х чисел травня. Так і сталося. Повідомлення ми вручаємо уповноваженим працівникам сільських (селищної) рад та розсилаємо.

На підтвердження своїх слів посадовець продемонструвала пачку документів, датованих саме двадцятими числами травня, і пояснила, що 474 повідомлення про надання субсидій, починаючи з 13 травня, вручено громадянам, а частина документів, які ще залишаються, чекають на уповноважених працівників сільських (селищної) рад.

Зоя Іванівна повідомила, що в опалювальний період 2014-2015 років 1630 сімей отримували субсидію для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, при цьому за квітень місяць громадяни провели оплату на підставі повідомлень про надання субсидій, отриманих ними при первинних зверненнях в листопаді, грудні та послідуючих місяцях опалювального періоду.

 

На сьогодні 1388 сімей звернулися за субсидією вперше

Причину того, що не всі громадяни отримали необхідне повідомлення, Зоя Іванівна пояснила суто технічними проблемами.

Зоя Петренко наголосила, що постановою Кабінету Міністрів України від 28 лютого 2015 року №106 «Про удосконалення порядку надання житлових субсидій» (далі — Постанова) з 1 травня 2015 року встановлено автоматичний принцип призначення субсидії на наступний період (скасована необхідність повторного звернення до органу соціального захисту населення для призначення субсидії на наступний період у разі відсутності змін).

Положення про порядок призначення та надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 1995 року №848 (із останніми змінами, внесеними Постановою Кабінету Міністрів України від 28 лютого 2015 року №106) (далі по тексту — Положення).

У відповідності до вимог цього Положення, для призначення субсидії сукупний дохід обчислюється, виходячи з отриманих особами доходів без урахування податку з доходів фізичних осіб, інформацію про які зазначено у декларації про доходи і витрати осіб, котрі звернулися за призначенням житлової субсидії, а для автоматичного призначення субсидії на наступний період — доходів, відомості про які надаються Державною фіскальною службою, Пенсійним фондом України, фондами соціального страхування, вищими навчальними закладами, а також розмірів державної соціальної допомоги.

На сьогодні не працює обмін даними з Державною фіскальною службою в частині подальшого завантаження отриманих відповідей в базу даних субсидій, при цьому ця проблема існує і по інших районах області.

Збій цей відбувається не у Кобеляках, а на рівні центральних розробників відповідних програм, які стосуються цього обміну інформацією. Про проблему з обміном інформацією повідомлене державне підприємство «Інформаційно-обчислювальний центр».

Усі, в кого виникають питання, хто очікує повідомлення, не повинні панікувати. Дзвоніть до нас в Управління за номерами 3-21-30 та 3-10-93, обов’язково звертайтеся до уповноважених працівників сільських(селищної) рад. Наші фахівці та уповноважені працівники сільських (селищної) рад усе вам детально роз’яснять і дадуть відповіді на запитання.


Автор: «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
9 червня 2015, 09:11 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації