Вхід | Реєстрація

Гроші вкладуть у водогін, дороги та освітлення

Гроші вкладуть у водогін, дороги та освітлення

За результатами півріччя до бюджету Нових Санжар надійшло майже 600 тисяч понадпланових гривень. Більшу частину коштів селищна рада планує направити на ремонт водогону і доріг та на відновлення вуличного освітлення.

Про це редакцію повідомив заступник селищного голови Віктор Івашина. Він розповів, що керівництво ради та депутати визначили основні стратегічні напрямки використання понадпланових надходжень. Але одночасно зазначив, що суми коштів, які будуть направлені на фінансування того чи іншого інфраструктурного об’єкта, коригуватимуться на наступних сесіях селищної ради.

Віктор Івашина розповів, що реконструкція селищного водогону є нині пріоритетним завданням для місцевої влади. Він нагадав:

— Після того, як у 2012 році були закінчені роботи по прокладанню гілки водогону в мікрорайоні Мажари, централізованим водопостачанням були забезпечені всі без винятку райони селища. Але водночас назріла необхідність у реконструкції деяких ділянок. Справа в тому, що перші водопровідні труби у Нових Санжарах були покладені в землю ще в кінці 50‑х років минулого століття.  Звичайно ж, час та корозія зробили свою справу. Частина металевих труб практично згнили.

На підтвердження своїх слів посадовець продемонстрував шматок заіржавілої труби, майже повністю з’їденої корозією. І продовжив:

— Саме тому значна частина коштів буде витрачена на придбання нових пластикових водопровідних труб та на оплату робіт по їх укладанню. Ми закупляємо виключно сертифіковану та адаптовану до специфічних умов використання продукцію. Поясню, що це означає. Приміром, потрібно замінити труби на ділянці, що проходить по вулиці із інтенсивним автомобільним рухом. Звичайно ж, ці труби повинні мати подвійний запас міцності.

Зі слів посадовця, вже до кінця літа буде завершена реконструкція кількасот метрів водогону по вулицях Степовій та Новій.

Ще близько 180 тисяч гривень виділили на ремонт вулиць. Ремонтуватимуть не лише дороги з асфальтним покриттям, а й щебенево‑гравійні. Усі ремонти матимуть характер поточних. Тобто, асфальтні дороги «полатають», а гравійні підсиплять і вирівняють.

Дещо змінять підхід до реконструкції вуличного освітлення. Селищна влада вирішила відмовитися від придбання так званих ламп-«економок», що встановлювали на ліхтарях вуличного освітлення протягом тривалого проміжку часу. Досвід використання засвідчив, що вони не дають належної якості освітлення. Натомість натрієві лампи зарекомендували себе дуже добре. Їх випробували у 2013‑му році, втілюючи в життя один з інфраструктурних проектів, у фінансуванні якого були використані гроші Європейського Союзу. Натрієві лампи встановили на двох новосанжарських вулицях. Виявилося, що вони освітлюють значно більшу площу, ніж «економки». І тепер селищна рада буде закупляти саме ці лампи.

Є в планах і реконструкція дитячого майданчика в мікрорайоні Автоколона. Але це потребує додаткового фінансування. Рішення про це планують прийняти на наступній сесії ради.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 липня 2015, 15:49 | Нові Cанжари | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації