Вхід | Реєстрація

В Кременчуцькій виховній колонії відбувся XXIV Всеукраїнський фестиваль «Червона калина»

В Кременчуцькій виховній колонії відбувся XXIV Всеукраїнський фестиваль «Червона калина»

22 серпня в Кременчуцькій виховній колонії управління Державної пенітенціарної служби України в Полтавській області відбувся XXIV Всеукраїнський фестиваль художньої самодіяльної творчості засуджених  «Червона калина», який цього року мав тематику: «Єднаймося, друзі, в єдину родину – в святу незалежну Соборну Україну».

На цьогорічний Фестиваль до установи завітало близько 600 гостей, серед яких були присутні почесні гості: начальник управління Державної пенітенціарної служби України в Полтавській області Микола Ісаєв, виконуючий обов’язки прокурора Полтавської області Юрій Кравченко, виконуючий обов’язки прокурора м. Кременчука Станіслав Торопчин, віце – мер м. Кременчука Віталій Малецький, начальник Кременчуцького міського управління юстиції Наталя Проценко, представники органів прокуратури, юстиції, державних, громадських, релігійних організацій, ветерани Великої Вітчизняної війни, ветерани Державної кримінально-виконавчої служби України, військові та волонтери зони АТО, представники загальноосвітніх шкіл, Національного музею – заповідника імені М.В. Гоголя, студентська та учнівська молодь міста, рідні та батьки вихованців.

Атмосфера єдності та неподільності рідної Держави вирувала в залі від початку концерта і до останньої її хвилини.

Концертна програма та номери художньої самодіяльності, підготовлені вихованцями, співробітниками установи та їх дітьми, були присвячені рідній Державі - Україні. Напередодні Державних свят гості отримали можливість почути творчість талановитих вихованців, які пробудили почуття високого українського  духу та патріотизму у кожного глядача,  змусили нагадати, що український народ залишається єдиною і неподільною Нацією!

Концертна програма включала  вокальні, декламаційні, акторські та танцювальні номери, присвячені Україні. Різні за направленістю жанри пройшли за одним подихом, номери були настількі  зворушливими, що змусили глядачів в залі аплодувати стоячи. Зі сцени лунали українські пісні, які розповідали про близьке й дороге кожному: рідну домівку, мальовничу Батьківщину, кохання, долю.

Гучними та позитивними емоціями гості вітали вихованців, які були приємно вражені прийомом публіки. Присутніх зачарував кожний номер, виконаний підлітками. Хлопці підкорили всіх талановитим співом, танками, сценками, силовим номером та сонячною посмішкою. Артисти поділилися думками про минуле рідної Держави та сьогодення. Гості з першої хвилини захопились творчою старанністю, палким та великим патріотизмом підлітків з вірою у їхнє світле майбуття, вклонялися величі праці співробітників. Деякі з учасників Фестивалю  вийшли на сцену вперше в своєму житті, але це не стало на заваді подарувати свій талант глядачам.

В присутності товаришів та батьків в святковій обстановці вихованці отримали паспорти, довідки про звільнення та дипломи Правничої школи.

Начальник Кременчуцької виховної колонії Юрій Величко подякував юнакам за свято, яке вони подарували гостям та зазначив, що Україна була і залишається в кожному серці наймилішою та найкращою країною.

Особливою приємною несподіванкою для вихованців стала вдячність за неймовірний концерт від Сергія Жадана – одного із найпопулярніших і найталановитіших сучасних українських письменників , прозаїка, есеїста, перекладача та автора відомих творів. 


Автор: Прес-служба управління Державної пенітенціарної служби України в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації