Вхід | Реєстрація

Військкомат замовив 1000 нових облікових карток

Військкомат замовив 1000 нових облікових карток

У зв’язку з цим райцентром поповзли чутки про грандіозну сьому хвилю мобілізації.

Днями працівники Кобеляцького районного військового комісаріату зробили замовлення друкованої продукції у місцевому видавництві «Кобеляки». Замовили тисячу бланків облікових карток. У місті одразу почали говорити, що це є одним із елементів проведення нової хвилі мобілізації. Мовляв, восени із району до лав Збройних Сил України мобілізують ще тисячу чоловіків.

У військовому комісаріаті запевнили, що подібні чутки є безпідставними. Ігор Мунько, один із відповідальних співробітників держустанови, пояснив:

— Це замовлення ніяким чином із мобілізацією не пов’язане. Облікові картки, як і будь-яка річ, мають здатність зношуватися і виходити із ладу. У картці занесені різні дані про військовозобов’язаних. Деякі з цих даних постійно змінюються. От, скажімо, місце роботи чи місце проживання людина може змінювати ледве не щороку. А то й частіше. І ми вносимо в картку відповідні зміни. Для цього й запаси робляться не авторучкою, а олівцем. Поміняв громадянин місце проживання — один запис стерли, інший внесли. І так робиться з року в рік. Звичайно ж, що папір після таких дій елементарно виходить із ладу. І виникає необхідність міняти облікову картку. Що й було зроблено. Щодо сьомої хвилі мобілізації, то на сьогоднішній день жодних розпоряджень у військкомат із цього приводу не надсилали. Якщо мобілізація й буде оголошена, то з’явиться відповідний указ, він буде надрукований у ЗМІ. Тобто, усі про все знатимуть. Зараз же, повторюся, ні указу, ні наказів із Міністерства оборони, ні інших розпоряджень про мобілізацію немає.

Для довідки: за період проведення попередніх шести хвиль мобілізації протягом другої половини 2014-го та початку 2015 років із Кобеляцького району до ЗСУ мобілізували більше 500 громадян. Під час першої хвилі мобілізації до війська пішли 83 жителі району, другої — 7, третьої — 154, четвертої — 181, п’ятої — 60, шостої — 56. Тобто, загальна кількість мобілізованих у районі становить 541 чоловік.
А ось призов на строкову службу дійсно проходить. До лав ЗСУ та Нацгвардії призвуть юнаків із 1988-го по 95-й рік народження. Відправка у війська розпочнеться з 1 жовтня і закінчиться 30 листопада. Із Кобеляцького району в армію підуть 18 юнаків. Для порівняння, навесні поточного року були призвані 35 чоловік.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
18 вересня 2015, 11:23 | Кобеляки | Суспільство
1. Самотерапевт / 18 вересня 2015, 17:07
Жто мені скаже? Скільки із 541 мобілізованого чоловіка є активних учасників подій Кобеляцького майдану лютого 2014 року? Чи поїхали в АТО захищати Україну патріоти які повалили "папередніків"?
2. Адекватний / 18 вересня 2015, 17:46
1.Самотерапевт
«Чи поїхали в АТО захищати Україну патріоти які повалили "папередніків"?»

Та вони хоч і дур.ні, але не настільки. Он перший патріота Паршевлюк, взяв би і поїхав не з волонтерами, а на фронт. Власним прикладом, так би мовити, показав. Не їде, видно хворий.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації