Вхід | Реєстрація

«Я захистив першу суддівську категорію»

«Я захистив першу суддівську категорію»

Із 23 по 24 жовтня в Одесі пройшов п’ятнадцятий кубок України з годзю-рю карате та кобудо. Кобелячанин Дмитро Тараненко успішно виступив у цих кубкових змаганнях.

Усього в турнірі взяли участь близько восьмисот спортсменів із 14 областей нашої країни. Їх вік коливався від п’яти до сорока років.

Полтавську федерацію, крім Дмитра, представляв його товариш Сергій Калініченко.

— За два дні, доки тривав чемпіонат, я встиг попрацювати суддею і вийти на татамі, — говорить Тараненко. — Мені вдалося захистити першу суддівську категорію, що відтепер дозволяє судити як поєдинки, так і ката (формальні комплекси зі зброєю та без). Також я взяв участь у виступах із ката карате і ката кобудо, де зайняв, відповідно, четверте і друге місця.

Дмитро більше п’ятнадцяти років вивчає бойові мистецтва. Вісім із них працює тренером у спортивному клубі «Дзансін». Його вихованці з Кобеляк і Біликів неодноразово представляли місцевий клуб на всеукраїнському рівні. І завжди підтверджували на татамі свою підготовку та майстерність.

У найближчих планах тренера відкрити групу для дівчат і жінок, де б вони вивчали прийоми самооборони.
Із цього приводу Дмитро сказав:

— Мистецтву карате я навчаю і малечу віком від п’яти років, і школярів, і повнолітніх хлопців та дівчат. Багато мам, забираючи з тренувань своїх дітей, часто цікавляться, чи могли б і вони навчитися прийомам самозахисту. От саме тому і виник задум організувати додаткову групу для жінок і навчати їх самообороні.


Автор: Олександр ДІДЕНКО


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
30 жовтня 2015, 16:08 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації