Вхід | Реєстрація

У Полтаві презентували цікаві соціальні проекти

У Полтаві громадські активісти представили цікаві та корисні соціальні проекти для своїх громад. Проект «Чисте місто – чиста планета», центр безкоштовної правової допомоги переселенцям, а також сортування та переробка сміття за європейськими стандартами. Всі ці ідеї громадські активісти планують реалізувати в рамках проекту «Енергія Євромайдану – в малі громади Центральної України».

8 грудня у Полтаві презентували цікаві соціальні ініціативи. Громадські активісти, учасники проекту «Енергія Євромайдану – в малі громади Центральної України», разом з експертами аналізувати ініціативи, які планують втілювати у своїх громадах. Проект реалізовує ГО «Центр Громадянських Ініціатив» за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження».

Попередньо активісти взяли участь у дводенному навчальному семінарі у Києві і дізналися багато цікавого: як успішно реалізувати проект, знайти кошти, співпрацювати з медіа, залучити прихильників. Після навчання активісти почали детально планувати реалізацію своїх ідей, і вчора представили їх для оцінки експертам проекту. 

Андрушкевич Олена (м. Комсомольськ) розповіла про проект «Чисте місто - чиста планета». Її ідея полягає у втіленні європейських стандартів щодо сортування сміття у рідному місті. Активіста є представником Центру волонтерської допомоги, який опікується військовими м.Комсомольська та с.Дмитрiвки, які мобілізовані в зону АТО, а також надає підтримку їхнім сім’ям.

Крохмаль Ольга (смт. Новопокровка Харківської обл.) також перейнялася ідеєю розподілу сміття у своєму населеному пункті. Вона та небайдужі мешканці селища неодноразово організовували акції щодо спільного прибирання території. Члени організації «Чисто Покровка» прагнуть впровадити у селищі не лише сортування, але й переробку сміття.

В рамках проекту Таненок Олександр (м. Красноармійськ Донецької обл.) сформував ідею створення центру надання безоплатної правової допомоги переселенцям. В такому центрі  надаватимуть праву інформацію, консультації і роз'яснення з правових питань, складатимуть заяви,  скарги  та  інші  документи.

Експерти проекту Віталій Загайний та Олександр Ярема детально опрацювали представлені ініціативи. Разом з активістами було  проаналізовано вже зроблені кроки та сплановано подальшу стратегію. Експерти давали свої зауваження та поради,  щоб кожен з проектів був максимально успішним.

Наступного разу учасники зустрінуться на фінальній конференції проекту, де будуть представлені ініціативи активістів з Кіровоградської, Черкаської, Вінницької та Полтавської областей.

 

Довідка

Мета проекту «Енергія Євромайдану в малі громади. Центр», що здійснюється ГО «ЦеГрІн» за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» – передати професійні знання та навики для втілення змін у громадах активістам із населених пунктів Центральної України та з допомогою експертів підготувати мікро-проекти для реалізації у цих місцевостях.


Автор: Оксана Вихівська, комунікаційний менеджер команди «Яскравого життя»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
14 грудня 2015, 17:41 | Полтава | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації