Вхід | Реєстрація

Білицькі колядники

Білицькі колядники

За юліанським календарем в Україні з 6 по 19 січня відзначають різдвяні свята. Одним із головних є Різдво, що включає в себе такий обряд як колядування.

Як писав Микола Гоголь: «Останній день перед Різдвом пройшов. Місяць велично піднявся на небо посвітити добрим людям і всьому світові, щоб всім було весело колядувати і славити Христа». Не обійшлося без колядників і в Біликах, які 6-7 січня ходили від хати до хати та вітали односельчан із народженням Ісуса Христа. Вони, увібрані в традиційні народні костюми й носячи єрусалимську зірку, бажали здоров’я, благополуччя й миру білицьким сім’ям.

Ватага колядників складалася із таких талановитих та життєрадісних людей: Ігор Олефіров, Євгеній Угрюмов, Анастасія Свирид, Володимир Михайлина й Таїсія Угрюмова. Біличани радо вітали колядників та дякували їм. І у величезний мішок клали і цукерки, і гроші, і пироги, і багато-багато іншого. Звісно, свята продовжуються, і хочеться поспівати ще й щедрівок. Так що, шановні біличани, якщо ви почуєте звуки сопілки, бубна та інших народних інструментів, побачите галасливу юрбу, то не лякайтеся, а знайте, що то будемо ми.


Автор: Євгеній УГРЮМОВ


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації