Вхід | Реєстрація

Контрактникам платитимуть 6-7 тисяч

Враховуючи досвід проведення часткової мобілізації у 2014-2015 роках, керівництво Збройних Сил України вважає, що основним джерелом комплектування військових частин особовим складом має бути військова служба за контрактом.

З цією метою урядом та керівництвом Збройних Сил України вживається ряд заходів, спрямованих на підвищення мотивації громадян для вступу на військову службу за контрактом. Зокрема:

— військовослужбовцям за призовом під час мобілізації на особливий період при заключенні контракту передбачено одноразову грошову допомогу (особам рядового складу — вісім мінімальних заробітних плат, особам сержантського і старшинського складу — дев’ять мінімальних заробітних плат, особам офіцерського складу — десять мінімальних заробітних плат);

— введено короткостроковий контракт терміном на 6 місяців;

— запроваджено присвоєння первинного військового звання «молодшого лейтенанта» військовослужбовцям рядового складу, сержантського та старшинського складу, які проходять військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період;

— запроваджено порядок призначення на офіцерські посади осіб сержантського і старшинського складу, які мають бойовий досвід та не мають вищої освіти.

Крім того, у Законі України «Про Державний бюджет України на 2016 рік» Міністерством оборони передбачений показник середньомісячного грошового забезпечення солдатського, сержантського та старшинського складу, які проходять військову службу за контрактом (призовом), у розмірі:

— при укладанні першого контракту: 6 тисяч гривень у місяць;

— при укладанні наступних контрактів: 7 тисяч гривень у місяць.

Для військовослужбовців, призваних за мобілізацією, передбачено призупинення (замороження на час служби за мобілізацією) виплати процентної ставки по кредитам, з можливістю погашення відразу тіла кредиту.

Враховуючи викладене вище, особам, які виявили бажання вступити на військову службу за контрактом, та бажаючим проходити військову службу за мобілізацією за довідками звертатись у Кобеляцький районний військовий комісаріат за адресою: вулиця Щорса, будинок 51. Тел. 3-10-60, (050)305-28-51.


Автор: «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
18 січня 2016, 09:13 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації