Вхід | Реєстрація

«Таких смачних вареників ми ще не їли»

«Таких смачних вареників ми ще не їли»

14 січня у Кобеляцькій центральній районній бібліотеці відбулись щедрувальні вечорниці.
На цей захід працівники книгозбірні запросили керівників міста й району, членів громадських та волонтерських організацій, працівників освітньої галузі, жителів міста.

У коридорі бібліотеки на відвідувачів чекала імпровізована ярмарка, де вони могли поласувати різними смаколиками. Святкове дійство відбувалося у читальному залі. Бібліотекарі прикрасили кімнату вишитими рушниками й килимами, поставили на полиці та столи глиняний посуд. Самі вони були одягнені в українські костюми. Запрошені жінки накинули на плечі платки. Здавалось, що присутні перенеслись на кілька століть назад.

Артистами театралізованого заходу стали працівниці книгозбірні. За сценарієм, вони зібрались на гостини до своєї подруги, щоб відзначити свято та трішки попліткувати. Присутні добряче насміялись доки жінки обговорили останні новини й плітки. Та от з’явилися перші щедрувальники. Із новорічними святами колядками й щедрівками усіх привітали вихованці Будинку дитячої та юнацької творчості. Слідом за дітьми на гостини до бібліотеки завітали працівники районного Центру культури та дозвілля. І, як справжні щедрувальники, привели з собою Козу, котра також долучилась до привітань.

Після поздоровлень бібліотекарі запросили щедрувальників до столу, де на них чекали усілякі частування. Та головною стравою цього дня звичайно ж були вареники. Діти, покуштувавши їх, зізнались, що таких смачних ще не їли.

Галина Мосієнко, директор бібліотеки, розповіла, що колектив установи традиційно організовує щедрувальні вечорниці. У підготовці й проведенні їм допомагають працівники музею літератури та мистецтва, БДЮТ і РЦКД. Жінки завжди готують багато вареників, щоб усі артисти й запрошені досхочу поласували цією стравою.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації