Вхід | Реєстрація

Чи потрібне обладнання районним лікарням?

Чи потрібне обладнання районним лікарням?

Тривалий час до керівництва місцевої районної лікарні було багато нарікань із приводу того, що в медичній установі відсутня значна кількість обладнання, необхідного для обстеження хворих. Мовляв, для елементарного ультразвукового дослідження необхідно долати майже сто кілометрів, щоб потрапити до обласної лікарні. Місцеві жителі говорили, зважаючи на те, що наш район один із найбільших в області за кількістю населення, апарат для діагностики внутрішніх органів досить швидко почав би приносити прибуток.

Ні, насправді таке медичне обладнання в поліклініці є, та через тривалий термін свого використання, його показники часто не відповідали дійсності. І щоб переконатися в правдивості отриманих результатів, жителі району долали все ті ж кілометри, вистоювали черги і проходили повторне обстеження в обласній лікарні.

Керівництво лікарні увесь час наголошувало, що в районному центрі вони не зможуть заробити на нове обладнання і воно буде збитковим. Аж раптом навпроти поліклініки з’явився приватний кабінет, де проводять ультразвукове дослідження. І клієнтів вистачає, і обладнання приносить прибуток.

Згодом настала ще більша проблема. І вона була пов’язана з іншим апаратом для діагностики внутрішніх органів і тканин. Тільки це медичне обладнання  має назву магнітно-резонансна томографія.

Що вона собою являє? Це томографічний спосіб дослідження внутрішніх органів і тканин. Під час дослідження використовується фізичне явище ядерного магнітного резонансу. Цей метод дозволяє одержати чітке зображення тканин тіла. Його найчастіше застосовують для обстеження тканин серця, мозку або м'язів. Вартість сеансу магнітно-резонансної томографії — 600-700 гривень. І знову таке обстеження можна пройти лише в області.

За посиланням на закон про децентралізацію, можна стверджувати, що держава прийматиме участь у співфінансуванні проектів, які проводитиме громада. Тобто, якщо новостворені громади домовляться про придбання подібного медичного обладнання і держава також надасть фінансову допомогу, то жителям нашого і сусідніх районів не доведеться їздити в обласні центри для обстеження на апараті МРТ. І зважаючи на кількість людей, які будуть користуватися цими медпослугами, це дозволить і апарат придбати і спеціаліста, котрий за ним працюватиме, запросити.

Отож, можливо, доки держава ще надає кошти на спільні проекти, варто придбавати необхідне обладнання, щоб згодом не їздити на обстеження в Київ.


Автор: Євгеній ОЛЕКСАНДРОВ
Розміщено на правах реклами


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 січня 2016, 10:54 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
1. рабинович / 25 січня 2016, 12:37
а навіщо їм обладнання якщо щось робить всеодно шлють на Полтаву
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації