Вхід | Реєстрація

Задекларуйте доходи та отримайте податкову знижку!

Кременчуцька ОДПІ звертає увагу, що, декларуючи доходи, громадяни виконують не тільки свій конституційний обов’язок, а також реалізують своє право на податкову знижку.
Скористатися правом на податкову знижку — це можливість отримати громадянами з бюджету повернення певної суми податку на доходи фізичних осіб, сплаченого з їх заробітної плати протягом 2015 року.
Податкову знижку можуть одержати громадяни, які у минулому році мали такі витрати (з урахуванням обмежень, визначених пунктом 166.3 статті 166 Податкового кодексу України з внесеними змінами та доповненнями):
— сплачували кошти закладам освіти за навчання члена сім’ї першого ступеня споріднення;
— користувалися іпотечним кредитом;
— здійснювали пожертвування або благодійні внески неприбутковим організаціям;
— сплачували страхові суми (внески, премії) за договорами довгострокового страхування життя та пенсійні внески в рамках недержавного пенсійного забезпечення;
— витрачали кошти на оплату допоміжних репродуктивних технологій;
— сплачували державні послуги за усиновлення дитини, включаючи сплату державного мита;
— переобладнували транспортні засоби;
— сплачували видатки на будівництво (придбання) доступного житла, визначеного законом, у тому числі на погашення пільгового іпотечного житлового кредиту, наданого на такі цілі, та процентів за ним.
Витрати необхідно підтвердити відповідними платіжними та розрахунковими документами. А саме:
— квитанціями;
— платіжними дорученнями;
— фіскальними або товарними чеками;
— прибутковими касовими ордерами;
— меморіальними ордерами.
Крім того, понесені витрати підтверджуються копіями договорів, що ідентифікують продавця товарів (робіт, послуг) і їх покупця (отримувача).
У зазначених документах обов’язково повинна бути відображена вартість таких товарів (робіт, послуг) і строк їх продажу (виконання, надання).
Громадянам, які мають право на податкову знижку за результатами 2015 року та бажають реалізувати таке право, необхідно заповнити та подати податкову декларацію про доходи і майно (далі — декларація) протягом усього 2016 року.
Декларація надається фізичними особами-платниками податку до податкової інспекції за місцем свого проживання за новою формою, затвердженою наказом Міністерства фінансів України від 02.10.2015 № 859.
Податковий календар
10 березня, четвер, останній день сплати податку на прибуток підприємств за 2015 рік.
15 березня, вівторок, останній день подання звіту про використання РРО та книг обліку розрахункових операцій (розрахункових книжок) за лютий (форма № ЗВР-1), якщо не передбачено подання інформації дротовими або бездротовими каналами зв’язку; довідки про використані розрахункові книжки за лютий.
16 березня, середа, останній день подання заяви щодо переходу на спрощену систему оподаткування з ІІ кварталу та розрахунку доходу за попередній календарний рік.


Автор: Відділ організації роботи Кременчуцької ОДПІ


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
7 березня 2016, 09:13 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації