Вхід | Реєстрація

«Дзвінкі голоси» стають дорослими

Повна зала і пісні Скрябіна

До хорошого звикаєш швидко, говорять у народі. Іще кілька років тому про «Дзвінкі голоси» у Нових Санжарах практично ніхто не чув, а тепер сотні новосанжарців з нетерпінням чекають на гала-концерт цього вокального конкурсу. За півгодини до початку концерту в залі вже не залишається вільних місць. Звичайно ж, частина глядачів приходить подивитись на «своїх»: у конкурсі беруть участь кілька юних співачок із Нових Санжар. А ще — з Лелюхівки, Кунцевого, Великого Кобелячка, Пристанційного, Лівенського та, звичайно ж, Руденківки. Це ж саме у Руденківці п’ять років тому народилися «Дзвінкі голоси», щоб зустріти свій перший серйозний ювілей на великій сцені Центру культури та дозвілля.
Хоча цього року організатори видозмінюють сценарій гала-концерту, проте дещо лишається незмінним. Так, учасники молодшої вікової групи мають можливість виступити перед кількома сотнями глядачів і виконати кращу зі своїх конкурсних пісень. Варто зауважити, що маленькі виконавці зовсім не показували свого хвилювання і навіть у випадках, коли траплялися якісь негаразди з апаратурою, поводилися як справжні артисти: посміхалися і продовжували виступ.

Якщо молодші учасники «Дзвінких» співають сольно, то старші виходять на сцену в дуетах. І пару їм складають представники команди журі. Перші овації залу зривають учасниця із Руденківки Юлія Панасенко та заслужена артистка України Наталія Сулаєва. Погодьтеся, для юної виконавиці є неабияким стимулом вихід на сцену з заслуженою зіркою. Саме заради таких моментів і організовували «Дзвінкі голоси» п’ять років тому.

Циганським романсом розбурхують серця публіки яскрава Діана Дубровенко та учасник полтавського гурту «Краяни» Анатолій Пиляй. А на зміну їм виходить уже тріо: Людмила Супрунова та дует «Шовкоплясочки». Хоча дівчата не отримали високих балів від журі під час конкурсних виступів, свій номер у гала-концерті вони виконують на високому рівні та отримують свою порцію вдячних оплесків.

Своєрідною родзинкою у виступах дуетів стає джаз у виконанні новосанжарки Катерини Афоніної та її акомпаніатора, композитора Сергія Вовченка.

Не забувають учасники концерту згадати і легендарного українського співака Андрія Кузьменка (Кузьму Скрябіна). В’ячеслав Тягло та Іра Янко співають його нетлінне «Ти сам собі країна!». А композитор і піаніст Богдан Матвійчук цього дня відходить від звичного академічного образу і разом із Дмитром Родіоненком співає ностальгійні «Старі фотографії».

 

Повернення переможців

Далі на глядачів очікують несподіванки та сюрпризи. Одними з них стають виступи переможців «Дзвінких голосів» різних років. На сцену виходить Альона Кібенко, яка вигравала ще перші «Голоси» у 2012‑му. Співає перед рідною публікою Поліна Моцак, яка стала першою новосанжаркою, яка перемогла у конкурсі у 2013‑му. Приїхала на гала-концерт і талановита Ярослава Козар, яка минулого року повезла головний приз конкурсу на Кобеляччину. Дуетом співають новосанжарки, які в різні роки перемагали у молодшій віковій групі — Аміна Брехачко та Анастасія Білокінь.

 

Катерина Афоніна — переможець ювілейних «Голосів»

Організатори концерту довго і вміло тримають інтригу стосовно переможців цьогорічних «Дзвінких голосів». Проте у другій частині шоу, звісно ж, розкривають карти. У старшій віковій групі третім стає артистичний Дмитро Родіоненко із Пристанційного, який, окрім диплома, заробляє своїм співом 300 гривень. Друге місце і грошову премію у 500 гривень отримує учасниця з Кунцевого Іра Янко. І шаленими оплесками зустрічають глядачі ім’я переможця: у 2016‑му році «Дзвінкі голоси» виграє учасниця із Нових Санжар Катерина Афоніна, яка отримує і головний грошовий приз у 1000 гривень.

Дещо менше заробляє своїм талановитим співом переможниця у молодшій віковій групі. Ангеліна Мусіяка із Лелюхівки отримує 800 гривень і радіє своїй перемозі на конкурсі.

Приз глядацьких симпатій, а разом з ним і кошти за усі продані впродовж конкурсних днів квитки традиційно отримує представниця Руденківки Діана Дубровенко.

 

«Дзвінкі голоси» — будуть!

Гала-концерт безумовно вдається. Це підтверджують і веселі усмішки на обличчях учасників, і задоволений зал глядачів, який підіймається на фінальну пісню та аплодує стоячи. Лише на кілька хвилин впродовж усього концерту у залі запановує абсолютна тиша, коли на сцену виходить авторка ідеї «Дзвінких голосів» Олена Мостова. Вона згадує свого батька, який помер 2016‑го року і не дожив до цього гала-концерту.

— Мене запитують: «А що буде із конкурсом? А «Дзвінкі голоси» будуть?» І я відповідаю: «У пам’ять про мого тата: «Дзвінкі голоси» — будуть!»

І зал після кілька секундної паузи вибухає оплесками — і у знак пошани, і у знак подяки за подарований концерт.

Наступного року «Дзвінкі голоси» дійсно будуть. У цьому запевняє і один із організаторів конкурсу, директор Руденківської школи Андрій Дігтяр. Проте одразу уточнює: наступні «Голоси» будуть незвичайними. А саме: у 2017‑му році у конкурсі співатимуть не діти, а батьки!

— Головна вимога — наявність голосу та дітей! — коротко пояснює умови майбутнього відбору Андрій Дігтяр. І додає, що приз за перше місце буде один, але солідний.

— Скільки? — нетерпляче вигукує хтось із глядачів.

Під сміх публіки директор зізнається, що грошова винагорода переможцю становитиме 5 тисяч гривень.

І доки юні учасники на сцені вже традиційно розрізають святковий торт «Дзвінких голосів», хтось із їх батьків у залі вже, напевно, роздумує, яку пісню він співатиме не відборі до конкурсу в наступному році.

Подяка організаційного комітету районного дитячого вокального конкурсу «Дзвінкі голоси» меценатам, які допомогли в організації конкурсу:

Депутатам обласної ради Ю.Я. Лебедину та В.Ф. Красюку

Новосанжарській районній раді (голова ради Супрун Г.І.)

Агрофірмі  ТОВ «Елеватор «Чиста криниця» (голова Харченко М.О.)

ДП «Новосанжарське лісове господарство»

Раді сільгосптоваровиробників Новосанжарського району

Благодійному фонду «З теплом та добром» О.Лелюка

Приватним підприємцям: А.Ляху, С.Шовкоплясу, О.Шерешилу, О.Бурді, О.Дерев’янко

Велика подяка та привіт інформаційному спонсору тижневику «Ехо»


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1. Сноп / 10 березня 2016, 18:07
А чого Бульбасі сапісіба немає? Альо гараж, Буля ти де? Чим ридиа вобще займається?
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації