Вхід | Реєстрація

«Повідомляйте показник до 5 числа»

«Повідомляйте показник до 5 числа»

Радить споживачам газу начальник служби обліку та розрахунків Оксана Хлистун.
Протягом минулого тижня на редакційний номер зателефонували кілька жителів Кобеляцького району. Вони розповіли, що вчасно розраховуються за спожитий газ, але з газової служби їм та їх знайомим надходять повідомлення про заборгованість.

Щоб розібратись, чому виникають такі ситуації, кореспонденти «ЕХО» звернулись у Кобеляцький міжрайонний відділ із реалізації природного газу. Оксана Хлистун, начальник служби обліку та розрахунків, розповіла, що, відповідно до чинного законодавства, розрахунковим періодом для визначення оплати послуг із газопостачання є календарний місяць:

— Кожного першого числа абоненту необхідно зняти показник лічильника газу і протягом п’яти днів повідомити його нам. Це можна зробити у зручний для споживача спосіб: зателефонувавши за номерами 0-800-501-507 або 3-27-64 (абонентський відділ); через особистий кабінет на сайті ПАТ «Полтавагаз» (http://poltavagaz.com.ua/cabinet/); за допомогою СМС-повідомлення на номер +38(067)627-56-37 у форматі, вказаному на сайті товариства; на електронну адресу через веб-ресурс http://poltavagaz.com.ua/; шляхом зазначення показань у сплаченому рахунку (квитанції абонентської книжки).

Якщо ж абонент не зробив цього, то 6 числа місяця, що настає за розрахунковим, об’єм спожитого газу визначається програмно, відповідно до його середніх показників, зафіксованих у відповідний період протягом останніх трьох років. У разі, коли споживач своєчасно надасть показання лічильника, сума до сплати визначатиметься з їх урахуванням.

— Нагадую, що плата за використаний газ проводиться не пізніше 10 числа наступного місяця, — зазначила Оксана Валеріївна. — Тож, шановні споживачі, пам’ятайте, вчасна передача показань лічильника допоможе вам уникнути проблемних ситуацій.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 березня 2016, 11:36 | Кобеляки | Суспільство
1. valentinka / 26 березня 2016, 03:11
Цікаво, хто цю інформацію повідомляе населенню???...Не всі зараз читають газети , а працівники, які знімають показники лічильників, не мають за потрібне повідомить населення про зміни і правила...
2. нафаня / 26 березня 2016, 11:19
а зачем тогда контролеры???? они ж ничего не расказывают???
3. Гість / 26 березня 2016, 19:32
Було до 10 тепер до 5 не дивно буде якщо скоро заставлять наперед платити бо самі "бідні" газовики енергетики
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації