Вхід | Реєстрація

Переселенці отримали вугілля від «Сантіс»

Переселенці отримали вугілля від «Сантіс»

25 березня на території 24-ої державної пожежно-рятувальної частини ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області переселенці з Донецької та Луганської областей, що проживають у Царичанському районі, отримали гуманітарну допомогу.

Донором виступила Угорська екуменічна служба допомоги, яка надала 10,5 тонн вугілля, розподіленого по 700 кілограмів на родину. 15 сімей вимушено переміщених осіб отримали по 14 мішків (у кожному мішку 50 кг). Видача благодійного вантажу була здійснена рятувальниками спільно з офіційними представниками благодійного фонду «Сантіс», представниками Царичанської райдержадміністрації та громадською організацією «Спілка протидії корупції». Координатором благодійної акції виступив начальник Царичанського районного сектора ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області Юрій Моргун.

Угорська екуменічна служба допомоги має великий світовий досвід з надання гуманітарної допомоги людям, постраждалим внаслідок катастроф природного та техногенного походження, воєнних дій. Основний принцип роботи організації — допомога мешканцям проблемних регіонів, незалежно від їх національності, політичних переконань, поглядів та віри. Такі міжнародні програми проводяться у співпраці з громадськими та благодійними організаціями. Угорські благодійники підтримують біженців у семи областях України. Екуменізм — рух за співпрацю та взаєморозуміння між християнами різних конфесій.
Як зазначила представник благодійного фонду «Сантіс» Наталія Філатова, діяльність їхнього фонду охоплює Запорізьку та Дніпропетровську області:

— Ми вже надали гуманітарну допомогу Петриківському, Криничанському, Петропавлівському, Межівському, Царичанському районам. На черзі Нікопольський і Солонянський райони. Така допомога надається постійно, — пояснила Наталія Михайлівна.

Того дня п’ятнадцять сімей переселенців отримали паливо. Співробітники Царичанського районного сектора ГУ ДСНС допомагали громадянам вантажити вугілля. Переселенці дякували за надану благодійну допомогу.


Автор: Олена МАРЕНИЧ, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
6 квітня 2016, 10:28 | Нові Cанжари | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації