Вхід | Реєстрація

У Пристанційному планують лагодити дороги самостійно

У Пристанційному планують лагодити дороги самостійно

Мешканці місцевої громади втомились чекати, доки ями на дорозі відремонтують дорожники. І взялися до справи самі.

— Дороги в селі, як і скрізь, розбиті — розповідає житель Пристанційного Геннадій Бабенко, власник старенького «Ауді», — ремонтувати їх найближчим часом не збираються, тому люди самі шукають варіанти вирішення проблеми.

Один із варіантів — мішок цементу та кілька відер щебеню. Таким чином можна залатати кілька глибоких ям на дорозі. Мешканці села Дмитро Моторний та Віталій Штанько — так і вчинили. Забетонували кілька ям на одній із вулиць Пристанційного. І планують продовжувати.

— Хлопці пропонують людям, переважно водіям, скинутись і полагодити найбільш проблемні ділянки на решті вулиць. Цю ідею підтримують. Не думаю, що хтось пожаліє 30–50 гривень на ремонт дороги, — продовжує Геннадій Бабенко. — Зробить громада ремонт за власний кошт — так, дивись, і владі приклад покажемо. Може, допоможе?

За кошти бюджету на території Малоперещепинської сільської ради (до її складу входить і Пристанційне. — Авт.) у цьому році ремонт доріг ще не проводили. Як пояснив нам у телефонній розмові сільський голова Віталій Мазан, сільська рада виділила 110 тисяч гривень співфінансування на ремонт дороги від Писарівки до Галущиної Греблі (частина її проходить територією Малоперещепинської сільської ради. — Авт.), а також дороги від Малої Перещепини до Пристанційного.

— До нашого співфінансування служба автомобільних доріг обіцяє ще 500 тисяч гривень. Дорожники вже приїздили, визначили об’єм робіт. Але виконувати їх почнуть не раніше червня, — розповів Віталій Мазан.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 квітня 2016, 10:21 | Нові Cанжари | Цікаве
1. компетентний / 25 квітня 2016, 12:50
В 2014 році на ремонт доріг в Малоперещеплянській сільській раді з обласного бюджету виділили понад 1млн гр.Де ж ремонт?Немає?!Якщо маєте надію на службу автомобільних доріг то того ремонту небуде ще довго.Ця служба,це зборище дармоїдів які паразитують на дорожноремонтних підприємствах та власниках автомобілів.Станом на сьогодні хлопці з Пристанційного зробили ремонту дороги більше чим обласна дорожноремонтна служба в районі!!!
2. Однодумець / 25 квітня 2016, 22:26
З одного боку я згоден з жителями Пристанційного.Я не пожалію і 200 гривень дати на ремонт ям. Набрило скакати по ямах. А з іншої сторони, тільки покажи нашій владі що люди самі будуть ремонтувати дороги, то взагалі забудьте навіть про ямковий ремонт. Навіщо витрачати кошти на ремонт, якщо населення самі полатають за свій рахунок. Краще ж спи*дити ці гроші, а ви люди самі ремонтуйте. Чому в Білорусії можуть зробити хороші дороги, а в нас ні. Мозгів нехватає в депутатів чи руки дуже липкі ???????
3. Санжарець / 27 квітня 2016, 14:31
Погоджуюсь з Однодумцем, бо руки у нашої влади і справді аж надто липкі. Недавно бачив у новинах по телевізору репортаж, де називалися такі цифри: щороку акцизний збір від реалізації бензину сягає понад 20 мільярдів гривень, ще стільки ж - так званий збір "за дороги", в результаті загальна сума цих зборів - 45 мільярдів. Але ці гроші не витрачаються за цільовим призначенням, а йдуть в Держбюджет і звідти розподіляються на інші, далеко не "дорожні" витрати. Тоді як загалом на капітальний ремонт усіх доріг в державі треба, за підрахунками економістів, лише половину цієї суми, тобто 25 мільярдів, решту вистачило б на "відкати" й утримання адмінапарату дорожніх служб, ще й на впорядкування узбіч зосталося б. Значить, гроші на нормальні дороги в Україні є, їх оплачують водії! Але при цьому змушені скакати по ямах і потім знову вкладати кошти на ремонт своїх авто, бо чинуші крадуть непомірно! На мій погляд, нецільове використання такого збору - теж обкрадання водіїв, навіть якщо не всі кошти осядуть конкретно в кишенях злодіїв, а, приміром, "законно" підуть на підвищення зарплат народним депутатам чи першим чиновникам у кожному районі. Ну і хто (а головне - коли нарешті?!) за це відповість і хто матиме політичну волю навести порядок в цьому питанні?
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації