Вхід | Реєстрація

DOBRE набирає обертів

DOBRE набирає обертів

У минулому номері тижневика «ЕХО» ми розповідали про приїзд до Царичанської об’єднаної теритолріальної громади польських експертів проекту DOBRE.

Одразу ж після від’їзду польських колег до Царичанки завітали американські партнери анонсованого проекту та українські експерти-координатори програми DOBRE Мік Мюллей, Віталій Жеганський, Андрій Нагорний, Віталій Юрків. Відбулася їх зустріч із громадськістю Царичанки. Мік Мюллей, американський експерт, пояснив присутнім, що консорціумом DOBRE керуватиме організація Global Communities, яка складається з місцевих та зарубіжних партнерів. Спеціаліст наголосив, що ініціатива мешканців громади — одна з ключових умов успішності її розвитку. Голова Дніпропетровського осередку Всеукраїнської асоціації селищних та сільських голів, координатор програми DOBRE у Дніпропетровщині Віталій Жеганський розповів, що проект працюватиме в 7 областях України: Дніпропетровській, Івано-Франківській, Харківській, Херсонській, Кіровоградській, Миколаївській та Тернопільській. Також повідомив, що DOBRE спрямує більшу частку технічної та фінансової допомоги на місцевий рівень, створюючи умови новим ОТГ для кращого управління ресурсами, підвищення якості комунальних послуг, стимулювання місцевої економіки, активізації громадян. Андрій Нагорний націлив на те, що для роботи проекту повинна бути створена робоча група, яка б складалася з представників місцевої влади, підприємницьких кіл, керівників громадських формувань, представників аграрного сектора, активних громадян, молоді та інших представників громади. Важливо, щоб мешканці громади були обізнані з її діями та планами і колективно виробили стратегію розвитку. Консультант з питань місцевого економічного розвитку та децентралізації Віталій Юрків наголосив, що обов’язковою умовою міжнародної програми є співфінансування. Це не обов’язково кошти, це й робоча сила, виготовлення технічної документації та інше.

Присутні задавали гостям-експертам різноманітні питання. Селищний голова Геннадій Сумський висловив упевненість, що співпраця Царичанської громади з проектом DOBRE буде результативною. Приїзд спеціалістів проекту очікується у січні наступного року.


Автор: Олена Маренич


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 грудня 2016, 10:15 | Царичанка | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації