Вхід | Реєстрація

Вакцини від дифтерії є у Біликах, Шенгурах та Іванівці

Вакцини від дифтерії є у Біликах, Шенгурах та Іванівці

А ось у Кобеляках станом на 5 лютого не залишилося жодної дози вакцини, що застосовується для убезпечення дорослих людей від дифтерії і правцю.

Після виходу у світ попереднього номера «ЕХО», де у статті “Кобелячани масово вакцинуються від дифтерії” була оприлюднена інформація про стан забезпеченості медичних закладів району вакциною проти дифтерії і правцю, нам зателефонувала жінка. Вона розповіла, що не змогла вакцинуватися у Кобеляцькому центрі первинної медико-санітарної допомоги. Їй повідомили про закінчення вакцини. Жінка попрохала редакцію оперативно інформувати населення про наявність тих чи інших препаратів для запобігання розвитку небезпечних хвороб. Що ми й робимо.

5 лютого в Центрі ПМСД редакції підтвердили, що станом на цей день у закладі не залишилося жодної дози вакцини від дифтерії. Це пов’язано з тим, що жителі райцентру масово почали робити щеплення.

Кілька десятків доз необхідного препарату залишається у медзакладах Біликів, Шенгурів та Іванівки. Керівництво Центру ПМСД пообіцяло одразу повідомити редакцію про завезення в лікарню нової партії вакцини.

 

Доступні ліки

Станом на вказаний день програма в повному обсязі ще не відновила свою роботу. Обсяг фінансування на Кобеляцький район уже визначений. Кошти є. Заключені договори з комунальною аптекою №149 та «Прана» на реалізацію населенню медпрепаратів за програмою «Доступні ліки». Але немає нового реєстру препаратів.

 

Заключення договорів із лікарями сімейної медицини

Згідно прийнятого закону, підписання договорів між громадянами та лікарями первинної ланки медицини розпочнеться з 1 квітня 2018 року. Список лікарів відповідної кваліфікації, котрі працюють у Кобеляцькому районі, буде опублікований у пресі, у тому числі і в «ЕХО». Швидше за все, це буде в березні. Крім того, ми опублікуємо покрокову інструкцію про те, як заключити договір із лікарем.

Жодного випадку ускладнень після вакцинації не було

Як повідомили редакцію у Центрі ПМСД, стан справ із наявністю вакцин для дітей кращий, аніж із щепленнями для дорослих. У минулому році щепленням від кору і краснухи були охоплені від 98 до 99 відсотків дітей різних вікових груп, від поліомієліту — 100 відсотків.

Гірша ситуація зі щепленням дітей від дифтерії. На жаль, частина батьків із недовірою поставилися до препарату індійського виробництва, який зараз застосовується. Люди звикли до бельгійського «Пентаксиму». Але його зараз не закупляють. Між тим, медики наголошують, що протягом 2017 року, коли використовували виключно індійську вакцину, у Кобеляцькому районі не було зафіксовано жодного випадку ускладнень.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 лютого 2018, 11:48 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації