Вхід | Реєстрація

Жителі міста вшанували пам’ять жертв війни

Жителі міста вшанували пам’ять жертв війни

22 червня в Україні згадують жертв німецько-радянської війни, що забрала життя кожного п’ятого жителя нашої держави.

У Кобеляках траурний мітинг, присвячений Дню скорботи і вшанування пам’яті жертв війни, пройшов на Алеї слави, біля пам’ятника Скорботній матері.

Під траурну музику до пам’ятника зі свічками в руках вийшли ведучі Наталія Скакун і Дмитро Бобрищев.
Ведучі розповіли, що недільний ранок 22 червня 1941 року трагічною сторінкою увійшов у життя мільйонів українців.

— У цей день розпочалися військові дії на території нашої країни, — сказав ведучий. — Друга світова війна забрала життя кожного п’ятого співвітчизника. Цей день нагадує нам про всіх загиблих у боях, закатованих у фашистській неволі, померлих у тилу від голоду та поневірянь. 1418 чорних днів і ночей йшов український народ шляхом війни, через труднощі і незгоди, втрати і страждання, йшов, не шкодуючи сил у ім’я Перемоги. Усе далі відходять сумнозвісні події  Другої Світової війни. 80 років минуло від тієї страшної пам’ятної червневої пори, коли пролунали слова: «Війна», та в пам’яті людській вони залишаться назавжди. У червні ми вкотре повертаємось думками до подій, пережитих нашим народом у страшні дні початку війни.

Перед учасниками траурного заходу виступили жителі міста Володимир Варнавський і Марія Карнаух. Володимир Варнавський наголосив, що не можна забувати свою історію. А Марія Федорівна розповіла спогади свого дитинства, коли Кобеляки захопили німці, як вона проводжала свого батька на війну. Жінка сказала, що він загинув під Курськом. Марія Федорівна була на його могилі. Там покоїться 1600 солдатів.  
Ведучі зачитали імена військових, хто покоїться на Алеї слави.

Далі хвилиною мовчання присутні вшанували всіх, хто не повернувся з війни, хто віддав своє життя за мирне майбутнє.

Наприкінці мітингу його учасники поклали квіти до підніжжя пам’ятника Скорботній матері і бюстів військових.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
24 червня 2021, 11:03 | Кобеляки | Культура та освіта


1. Fed654Frumos / 24 червня 2021, 12:04
Ведучі не в курсі,що 22 червня почалася Велика Вітчизняна війна,а друга світова,яку вони сюди приплели почалася 1 вересня 1939 року?Відповідно і згадувати потрібно 1.09.,а не 22 червня,коли почалася ВВв.
2. саша ставицький / 24 червня 2021, 12:42
Дуже дивно , що автор , молода і ніби освічена людина , уподобається славкам і селенам , називаючи Велику Вітчизняну війну німецько-радянською.Це якесь загравання до славків , яких так не багато , це і неповага до минулого народу , який вистояв у такому пеклі і відродив країну , яку за останні тридцять років так розрушили.Ганьба .
3. Mistsevyi / 24 червня 2021, 13:30
Сплелися тут Друга світова і атєчєствєнная докупи і вийшла така собі дришня.
От традиція у Кобеляках ! Яку ж країну має на увазі цей Бобрищев ?..
Хто йому той текст писав ?!
Таких «знавців» як Варнавський і таких «вожатих» під час війни малося б карати за невігластво. Для кожного українця патріота війна ніколи не закінчувалась, в так званий ваш "мирний час" вони за вас сиділи в тюрмах і прмирали, шкода, ви тих камер не знаєте. Ворожого батька діти.
Не можна забувати ? Чому ви забули порахувати тих, хто не з власної волі у Ворсклі плавав догори животами, коли «брати» ваші так звані гепнули їх разом із мостом ? Тоді на німців усе зіпхнули. І скільки там, 80 років ви так вважаєте ? Ну і хто згадав із вас чи згадує ? Чи пам’ять вибіркова ? А це один тільки маленький приклад
4. Mistsevyi / 24 червня 2021, 13:40
Тільки українці попереджали про війну, тільки українці вимагали воєнного стану, тільки українці вимагали націоналізації, (недорозвиненим - на таблові показували голосування), тільки українці не давали продати землю, всього 5 чоловік у Верховній раді.
Ви обрали клоунів, бо й самі клоуни. Знову розповідаєте, що це все українці винуваті, вишиванки, мова... А хіба ви українці ? З якого дива ?
Ще слова вам треба добирати ?
5. Mistsevyi / 24 червня 2021, 14:02
Були б з мозгами проблеми - пів біди, біда, коли вороги приписались.
Ехівська стаття про окупацію, точніше про боротьбу кобелячан з окупантами у 1920му.
Посилання на exo.in.ua
Ну і як думаєте, де були Варнавські, на чиєму боці ?
Правду не сховати. Скільки ви не пишіть, мов весь час українці з українцями воювали. Не воювали, бо ви не українці і предки ваші не українці. Приблуди
6. Mistsevyi / 24 червня 2021, 14:03
Окупація вже окупованої України. Справді, сумна дата.
7. Mistsevyi / 24 червня 2021, 14:10
Виявляється, тільки западеці чомусь були проти більшовиків...
У головах кобелячан. Аж тут, ні...
8. Чудо Юдо / 24 червня 2021, 14:15
2.саша ставицький
«називаючи Велику Вітчизняну війну німецько-радянською»

А вона була не між Німеччиною і Радянським союзом чи що?
9. Fed654Frumos / 24 червня 2021, 14:40
Чому ж тільки Німеччиною та Радянських Союзом.А фашистська Італія,а румуни що витворяли на півдні України і не тільки.
10. orakul / 24 червня 2021, 23:32
5.Mistsevyi
«Правду не сховати»

Таки да, правду не сховати. Тому пропонується усім шабес-гоям, шлімазлам і всіляким двоногим виродкам роду людського, які називають Велику Вітчизняну війну якимись іншими назвами, пропонується терміново повикидати сталінські нагороди батьків і дідів і зокрема мададь "ЗА ПОБЕДУ НАД ГЕРМАНИЕЙ В ВЕЛИКОЙ ОТЕЧЕСТВЕННОЙ ВОЙНЕ 1941-1945 гг.". Попутньо можна піти на могили померлих і позатирати там російські імена Іван і понаписувати нові, наприклад Іона, Іаков і т.п. Медалями "ЗА ПОБЕДУ НАД ГЕРМАНИЕЙ В ВЕЛИКОЙ ОТЕЧЕСТВЕННОЙ ВОЙНЕ 1941-1945 гг." були нагороджені більш як 13 мільйонів громадян. Знайте, що ви плюєте в душі усім цим людям і за це буде містичне воздаяніє чи Божа кара, кому як подобається. І не треба потім казати "а нас за що". Посилання на upload.wikimedia.org
11. orakul / 24 червня 2021, 23:52
5.Mistsevyi
«Ехівська стаття про окупацію, точніше про боротьбу кобелячан з окупантами у 1920му.»

Ехівська стаття написана якимось безіменним автором за підписом "Пошуковий загін "МАГНІТ"". Цей безіменний автор накопав якогось вигідного йому матеріалу і родив статтю, яка не розкриває всієї правди а добавляє брехні. Є чудова книжка "Дневник приказчика", яка написана по матеріалам щоденника Бобошка, очевидця тих часів. Свій щоденник він вів для себе, а не для заробляння грошей і він цінний саме цим. Там нема заказухи і домислів. ». От що записав Бобоко у своєму щоденнику 10 листопада 1917 року: «…Москва, Казань, Киев и ряд других городов разрушены. Большевики одержали верх, и Бог знает, что будет, но хорошего не ожидать, Россия погибла, погибла безповоротно. Центральная Рада провозгласила Украинскую Республику, но какой злой иронией звучит это именно теперь, когда кругом все рушится. Не свободными гражданами, а жалкими рабами будем мы, но кто виноват? Я не могу уяснить себе этого». Як вам думка простого «маленького» українця із історичного «далека»?
12. orakul / 25 червня 2021, 00:15
5.Mistsevyi
«Були б з мозгами проблеми - пів біди»

Та ні, не пів біди. З мозгів все починається Треба так розуміти, що ви і є автор тіє статті? Так от ваші намагання виставити Росію окупантом нормальні мізки не сприймають. От там є таке "Очолив селянський виступ Андрій Іванович Левченко, який народився у 1895 році на хуторі Перепелиця Кишеньківської волості у звичайній селянській хліборобській родині. Як кадровий військовий він брав участь у Першій світовій війні,...". Про всяк випадок повторю "Як кадровий військовий він брав участь у Першій світовій війні.."
А поясніть нам, де і кому служив Левченко до революції і на чиєму боці воював в Першу світову. У вас з мозгами нелади, чи може ви щось наплутали з окупантами? Чи тому і наплутали, що із мозгами не дружите? Один із творців революції 17-го і соплемінник творців майдану Лейба Троцький писав «Победа Сталина была предопределена. Тот результат который зеваки и глупцы приписывают личной победе Сталина был заложен глубоко в динамику исторических сил. Сталин явился лишь полубезсознательным выражением второй главы революции, ее похмелья». Так от, головна проблема України в тім, чи наступить коли небуть похмілля в наших даунів?
13. orakul / 25 червня 2021, 00:18
Іще привіт вам від покійного Героя України Бориса Олійника.
Скипає пам’ять від ганьби і болю…
І серед ночі в сизім тумані,
З архангельською віщою трубою
Встає сурмач убитий на війні.

Скликає тужно на Велику Раду
З усіх фронтів – полеглих од меча.
І шерхне шепіт над полками:
“Зрада”, -
І рветься крик із горла сурмача:

“За що ж ми браття голови зложили?
Невже за те щоб ситі байстрюки
Пустили наші мощі і могили
Лабазникам нечистої руки?!”

Чи не пора вже поцреотам збирати підписи про позбавлення Бориса Іліча звання Героя?
14. orakul / 25 червня 2021, 08:02
3.Mistsevyi
«Тоді на німців усе зіпхнули. І скільки там, 80 років ви так вважаєте ? Ну і хто згадав із вас чи згадує ? Чи пам’ять вибіркова ?»

Нє, блін, а на кого звертати чи зпихати, на киргизів? Німці на нас напали, а не киргизи чи поляки. Ніхто б не напав, так і міст був би цілий і люди живі. А що воно там конкетно було - ніхто точно не знає. Може сапер лохонувся, може там зрадник був тіпа славка і зірвав той міст раніше? В будь якому випадку усіх загиблих у війні люди памятають. При чому тут "память вибіркова"? Не вибіркова память. То у вас підхід вибірковий.
15. саша ставицький / 25 червня 2021, 08:38
5.Mistsevyi
«, бо ви не українці і предки ваші не українці. Приблуди»

Ти прав , приблуди , це такі , як ти , які готові роздерти тих , хто інакше думає .Зараз розвелось нащадків поліцаїв , які готові віддати Україну кому завгодно , якби їх призначили поліцаями.
16. orakul / 25 червня 2021, 17:33
15.саша ставицький
«якби їх призначили поліцаями»

Із спадщини Бориса Олійника

Тепер він – знаний патріот у краї.
Подейкують, що шишка немала.
Він каже, що пішов у поліцаї
Аби Вкраїна вільною була.
17. Slavko / 25 червня 2021, 19:57
15.саша ставицький
«приблуди , це такі , як ти »

Ні, нажаль приблуда це ти. Тут якраз про Варнавського розповіли знаючі люди, так у нього завезені батьки, називай хоч переселенці, хоч як не назви, а ні па’яті у них, ні мозгів, тільки наглість усіх тут повчати, гадити і путіна кликали. Чортове кляте поріддя на нашу голову. Ось, від кого всі біди насправді! І самі собі вороги. От прокляття
18. Slavko / 25 червня 2021, 20:12
Все й стало на свої місця. Так от, Варнавський розповідав тут, як у його матері нібито український поліцай відібрав корову. А не ту, часом, корову, яку дали їм, забрану в українців після голодомору ?? А переселилися вони, часом, не в забрану у українців хату ??? А може, убитих ??? Така була політика ?? Чи, може, ви, приблуди, не знали ? Можу вам скинути сталанський документ для прикладу, де українців ще й зобов’язували надавати їм, привезеним, аж одну корову і по одній коняці на дві-три сім’ї !! От сволота неблагодарна ! От порода проклята ординська ! Тут він нічого, виявляється, не пам’ятає, як і кожен будь-який ватнік. Тільки халяву. Мочить вас в сортірах

Змінено 25.06.2021, 20:18
19. саша ставицький / 25 червня 2021, 20:28
18.Slavko
«Slavko / сь»

Ти хоч запитай у матері звідки ти і твої батьки приблудили .В Сухинівці ж ти приблуда і там тебе вважають не зовсім психічно здоровим.Активіст ти зад.....ий , ти б у поліцаї зараз двинув , так не беруть , а ти двинув би на Донбас захищати Україну , а ти тут з бабасми воюєш.
20. саша ставицький / 25 червня 2021, 20:30
АДМІН
18.Slavko
« Мочить вас в сортірах
»

Скільки ж оцей нездоровий буде погрожувати людям , а від вас нуль реагування.
21. Slavko / 25 червня 2021, 21:11
Це ж слова вашого царя. Поцікався, хто його вам хоч поставив?
А на всі питання краще особисто розповім. Ти хочеш тут ображати, провокувати і в адміна допомоги просити ?
22. Slavko / 25 червня 2021, 21:20
А ти в лице зможеш це сказати ?
23. Slavko / 25 червня 2021, 21:28
Не знав, шо ти баба
24. Slavko / 25 червня 2021, 23:00
Віктор Іванович, **ть тебе
25. Slavko / 25 червня 2021, 23:01
Шоб не думав, шо я від тебе тупіший. У тебе критичні дні, баян розстроївся ?
26. саша ставицький / 26 червня 2021, 11:17
25.Slavko
« Slavko / вчора, 23:01Цитувати
»

В тебе взагалі в мізках одна муть.Оцими коментарями ти показуєш свою дурість і тупість.Ні в Сухинівці , ні в Кобеляках ти не станеш «поліцаєм» (в розумінні якимось лідером) , їдь у Львів , можливо там станеш холуйом .
27. Slavko / 26 червня 2021, 15:45
Сам не став ні путнім музикантом, ні депутатом, ходиш тільки дурним бабам на мозги наступаєш, вже в кого очі дьоргаються ? На себе поглянь. Тобі давно в божевільню пора. Хоть так, хоть так пенсію даром проїдаєш ще й бабам дурним мізки засираєш своїми маразмами. Ізолювати тебе давно треба
28. Slavko / 26 червня 2021, 15:47
Підпишись нормально спочатку, клоун старий. Чи за слова не відповідаєш, повний місяць впливає ?
29. Slavko / 28 червня 2021, 11:42
14.orakul
«Ніхто б не напав, так і міст був би цілий і люди живі. А що воно там конкетно було - ніхто точно не знає. Може сапер лохонувся, може там зрадник був тіпа славка і зірвав той міст раніше? »

Це адекватна людина пише ??
За його словами, якщо на вас напав ворог, треба відразу всирати штани, палити собі хату ( за димом ховатися ), це серйозно, мости зривати, людей вбивати, ну на всякий випадок ( раптом вони стануть на бік ворога )... Тікати і кричати - то вони в усьому винуваті, а хто проти - хвашист !!!
Це логіка "оракула". Цікаво, з якої звізди йому інфа йде весь час ? З кремлядської ?
30. orakul / 28 червня 2021, 15:48
Ну поясніть хто небудь цьому Славку, що не все так просто як його макітра уявляє. Якщо напав ворог, то головне - вижити а потім отримати перемогу. Інколи для цього треба може й "хату спалити". Кутузов, наприклад, Москву спалив. Чи Славко ніколи в шшколу не ходив, нічого не вчив, ну от хоча б вірш Лермонтова: "- Скажи-ка, дядя, ведь недаром Москва, спаленная пожаром, Французу отдана?"
А тіпа бог усіх свідомих поцреотів, так той взагалі самого себе віддав на розіпяттья, аби спокутувати гріхи і врятувати таких як Славко. Ну так по Євангелію. А як там насправді діло було, то нікому толком не відомо.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації